Tehnologija

Samsung Galaxy S20 FE 4G – Stigao Android 12 i One UI 4.0

Samsung u posljednje vrijeme ubrzano radi na nadogradnji svojih pametnih telefona na najnoviji Android 12 i svoj One UI 4.0. Tako su do sada nadogradnju na Android 12 primili svi uređaji visoke klase iz Samsunga zaključno sa Galaxy S10 serijom. Galaxy S20 serija nadograđena je prošle sedmice, uključujući i Samsung Galaxy S20 FE 5G, ali 4G inačica ovog telefona tada nije dobila nadogradnju. Ipak, dobija je danas.

Samsung Galaxy S20 FE u 4G izdanju danas dobija nadogradnju na Android 12 i One UI 4.0, ali nadogradnja je trenutno dostupna samo za verziju sa Snapdragonom 865, koja je predstavljena prošle godine, nakon što je 4G verzija sa Exynosom povučena iz prodaje, koja još ne prima Android 12. Naprijed pomenuta nadogradnja za Samsung Galaxy S20 FE 4G trenutno je dostupna u Maleziji, ali očekivati je da vrlo brzo krene i ka ostalim tržištima.

Samsung Galaxy S20 FE

Android 12 i One UI 4.0 nadogradnja za Samsung Galaxy S20 FE 4G dolazi s brojem firmvera G780GXXU3BUL9, a sa sobom donosi i sigurnosnu zakrpu za posljednji mjesec 2021. godine. Samsung Galaxy S20 FE 4G ovom će nadogradnjom dobiti blago redizajnirani korisnički interfejs, Material You značajku, nove widgete, poboljšanu sigurnost i privatnost, a i neke Samsungove zadane aplikacije su poboljšane, misleći pritom na Samsung Health, Samsung Internet, Samsung Tastaturu itd., a poboljšane su i značajke pristupačnosti.

Ako ste korisnik Samsung Galaxy S20 FE 4G telefona sa Snapdragonom 865, možete provjeriti je li nadogradnja već dostupna, tako što ćete otvoriti Postavke -> Ažuriranje softvera -> Preuzmi i instaliraj.

Samsung Galaxy S20 FE apsolutni je Samsungov pogodak, a kompanija je jučer potvrdila da je od predstavljanja ovog telefona (deveti mjesec 2020. godine) prodala više od 10 miliona primjeraka ovog pametnog telefona.

Objava Samsung Galaxy S20 FE 4G – Stigao Android 12 i One UI 4.0 prenijeta sa portala Bajtbox.