Tehnologija

iPhone 13 izmamio osmjeh na više od 40 milijuna lica

Apple je lansirao iPhone 13 seriju koja se sastoji od iPhonea 13, iPhonea 13 mini, iPhonea 13 Pro i iPhonea 13 Pro Max u rujnu 2021. Od njihovog izdavanja, ovi pametni telefoni prilično su se dobro prodavali diljem svijeta. Zapravo, prema novom istraživanja, tehnološki div iz Cupertina prodao ih je na desetke milijuna samo u blagdanskoj sezoni.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Bilješka o istraživanju analitičara Daniela Ivesa iz Wedbusha kaže da je Apple prodao više od 40 milijuna jedinica iPhone 13 modela u blagdanskoj sezoni 2021. Ovu bilješku objavio je Philip Elmer-DeWitt.

Analitičari predviđaju da će prodaja iPhonea 13 nastaviti rasti u 2022. To je zato što tehnološka tvrtka nije mogla zadovoljiti potražnju u četvrtom tromjesečju 2021. Potražnja je nadmašila ponudu za nevjerojatnih 12 milijuna jedinica u posljednjem tromjesečju.

Dakle, ponuda će se smanjivati u sljedeća dva tromjesečja (1. tromjesečje 2022. i 2. tromjesečje 2022.) sve dok nestašice ne popuste u prvoj polovici 2022.

Ovakav rasplet priče je u najmanju ruku očekivan, svjetske ekonomije se polako oporavljaju od krize koju je prouzročila epidemija korona virusa, a Apple je uradio odličan posao s već navedenom iPhone 13 serijom. Zadržao je otprilike iste cijene kao i proteklih godina i pružio kupcima ono što su najviše htjeli.

Iako je i iPhone 12 serija bila odlična, uvijek ima prostora za napredak, tako da su ove godine kupci dobili još bolje kamere, bateriju koja je trenutno najbolja na svijetu i odličan ekran.

Drugim riječima, iPhone 13 serija će i dalje ostati tražena do lansiranja obitelji iPhone 14, a do tad ćemo izvještavati o novostima koje ona donosi.

Objava iPhone 13 izmamio osmjeh na više od 40 milijuna lica prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -