Tehnologija

Google Pixel 6 nije više ni među 10 najboljih

Google Pixel 6 je lansiran još u listopadu 2021 kao telefon koji cilja na sami vrh Android svijeta. Kao i svake godine, očekivalo se da će i ovogodišnji vodeći pametni telefon dobiti pohvale za performanse kamere. Međutim, izgleda da nije tako jer je telefon upravo skliznuo s DXOMark-ove liste top 10 telefona s najboljom kamerom.

Prema DXOMark-u, Google Pixel 6 postigao je 132 boda na testu kamere. Rezultat izgleda dobro, ali mu je malo nedostajalo da se nađe na listi prvih 10. Telefon je 11. na listi i nalazi se ispod Xiaomi 10 Ultra koji ima 133 boda i iznad Huawei P40 Pro koji ima ista 132 boda.

Iako nije ušao u prvih 10 na svom globalnom testu kamere, telefon je dospio na 5. mjesto na testiranju u SAD-u. Čini se da je telefon uspio zadržati tu poziciju prvenstveno jer se američko tržište ne susreće s konkurencijom kineskih divova. Telefon stoji odmah ispod Asus Snapdragon Insidersa koji je osvojio 133 boda i nadmašuje Apple iPhone 13 koji je osvojio 130 bodova.

Što se tiče kamera, Google Pixel 6 ima sustav s dvije kamere s glavnom lećom od 50 MP i ultra-širokim senzorom od 12,5 MP. Telefon je osvojio 144 boda u foto odjelu i 115 bodova u odjelu za video.

Osvojio je 54 boda u odjelu zumiranja. Prema web stranici, telefon je odličan u ponudi prirodnih detalja i očuvanju sjena na slikama. Ima odličnu stabilizaciju, zahvaljujući OIS podršci na primarnoj leći.

Naravno u ovako nešto je teško povjerovati, budući da svatko od nas ima različite ukuse što mu se sviđa, a što ne.

Kakvo je Vaše mišljenje o ovome?

Pišite nam u komentarima.

Objava Google Pixel 6 nije više ni među 10 najboljih prenijeta sa portala Bajtbox.