Tehnologija

iPhone SE 4 – Otkriveni detalji o dizajnu

Nedavno je Apple predstavio svoju iPhone 14 seriju, koja uključuje četiri modela. Sljedeći na redu iz ponude američke kompanije mogao bi biti novi SE model, koji će navodno stići sljedeće godine. Sada su se o njemu počele pojavljivati neke informacije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Sljedeći iPhone SE model bit će četvrti model iz ove tzv. serije. Ross Young iz Display Supply Chain Consultants (DSCC) otkrio je danas neke detalje o sljedećem iPhoneu SE.

Tako on prenosi da će dizajn ovog telefona biti zasnovan na dizajnu iPhonea X, što će značiti da će novi iPhone SE stići s promjenom dizajna u odnosu na prethodne modele, čiji dizajn je zasnovan na iPhoneu 7/8.

Navodno će telefon imati IPS LCD ekran dijagonale 6,1”. Pri vrhu ekrana naći će se notch. Young ne prenosi hoće li na ovom notchu biti Face ID funkcija, što će vjerovatno biti slučaj. Međutim, postoje neki oprečni izvještaji koji tvrde da bi Apple mogao zadržati Touch ID na SE modelu i to na desnoj bočnoj strani.

Podsjećanja radi, treća generacija iPhonea SE stigla je početkom trećeg mjeseca ove godine, kada je Apple predstavio iPhone SE 2022. Ovaj telefon stiže s dizajnom iPhonea 8. Tako telefon posjeduje ogromne okvire oko ekrana, a naročito ispod i iznad. Na donjem okviru nalazi se Touch ID. iPhone SE 2022 posjeduje IPS LCD ekran dijagonale 4,7“, rezolucije 750 x 1334 piksela, omjera stranica 16:9. Na zadnjoj strani telefon ima glavni senzor kamere od 12 MP f / 1.8 s podrškom za OIS i snimanje videozapisa u 4K rezoluciji pri 60 sličica u sekundi. Naprijed je selfie kamera sa senzorom od 7 MP f / 2.2.

IZVOR/SOURCE

Objava iPhone SE 4 – Otkriveni detalji o dizajnu prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -