Tehnologija

Kako riješiti problem s memorijom na telefonu? (VIDEO)

Je li vam odjednom nestalo memorije na telefonu? Što je ono “Ostalo” što zauzima sve više memorije, a nigdje informacija o tome? Kako očistiti memoriju na telefonu i zašto aplikacije rastu? Odgovore na sva ova pitanja ćete pronaći u današnjem videu na našem kanalu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Ovo su jedna od najčešćih pitanja koje na dnevnoj bazi dobivamo u komentarima ili u inboxu te je Android tu nepotrebno zakomplicirao stvar. Najčešći problem koji korisnici susreću na svojim telefonima je taj da im jedna stavka nekontrolirano raste i zauzima memoriju. To je ona nesretna stavka „Ostalo“, a ni sam sustav ne daje nikakve informacije o tome što je točno to „Ostalo“ niti kako korisnici mogu počistiti svoju memoriju.

Bitno pitanje je: Koliko vam memorije treba na telefonu?

Cleaner aplikacije s Google Play Trgovine definitivno ne preporučujemo jer su prečesto problematične u pitanju kopanju po korisničkim podacima. To su donedavno radile i one koje su ugrađene u popularnim Android sustavima poput OneUI-a, MIUI-a i ostalih.

Je li bolje osigurati se s više memorije u startu?

Uz to kako očistiti memoriju na telefonu, odgovorili smo i na još jedno često pitanje. Koliko memorije mi treba na telefonu? Naveli smo nekoliko standardnih klasifikacija korisnika te im prema našem iskustvu (a isprobali smo mnogo telefona) preporučujemo određene količine memorije prilikom kupovine.

Što je “Ostalo” i zašto vam zauzima sve više memorije? Odgovor je u našem novom videu

Nažalost, i tu vrijedi činjenica da je se memorijom bolje ispočetka naoružati jer je Android itekako ograničio to što se može prebaciti na MicroSD karticu, a što ne. Da stvar bude još tužnija, sve manje telefona uopće podržava proširenje memorije što je još jedan trn u oku korisnika.

WhatsApp je često najveći krivac što vam nestaje memorije, a u videu smo objasnili i zašto je to tako

Nadamo se da će vam ovaj video biti od koristi te da će vam pomoći da bolje upravljate memorijom na svojem telefonu, a sumnjamo da će potaći proizvođače telefona i softvera da porade na veličinama aplikacija i podataka koje one zauzimaju.

Objava Kako riješiti problem s memorijom na telefonu? (VIDEO) prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -