Tehnologija

Na Galaxy S23 seriju stigla velika nadogradnja

Samsung Galaxy S23 serija predstavljena je početkom prošlog mjeseca. Modeli iz ove serije stigli su sa impresivnim sistemom kamera, a one će sada nadogradnjom biti još bolje.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung je veliku pažnju na predstavljanju Galaxy S23 serije posvetio fotografskim mogućnostima telefona, a naročito sposobnostima kamera Galaxy S23 Ultra telefona, koji je stdigao sa glavnim senzorom kamere od 200 MP i impresivnim noćnim načinom rada.

Sredinom ovog mjeseca poznati leaker Ice Universe prenio je informaciju da se Samsung sprema za veliku nadogradnju za Galaxy S23 seriju, a ona konačno i stiže na Galaxy S23 modele.

Nadogradnja je, prije svega, fokusirana na optimizaciju kamera i njihovo poboljšanje. Tako je algoritam autofokusa promijenjen za još brže fotografisanje. Tako će sada kada korisnik pritisne okidač kamere u zadanoj Kamera aplikaciji, kamera telefona snimati fotografiju odmah, čak iako fokus nije u potpunosti postavljen.

Oni koji žele da aplikacija snimi fotografiju tek nakon što je postavljen odgovarajući fokus mogu promijeniti ovakvu postavku.

Pored toga, dug je popis poboljšanja koje sa sobom donosi ova nadogradnja. Poboljšanja se odnose i na video način rada kamera itd.

Krajem drugog mjeseca Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra dobili su svoju prvu nadogradnju, a riječ je o maloj nadogradnji, koja uključuje sigurnosnu zakrpu za drugi mjesec ove godine. Sama zakrpa donosi 48 sigurnosnih poboljšanja za Android 13, kao i 7 poboljšanja za One UI 5.0. Sama nadogradnja teška je oko 500 MB za Samsung Galaxy S23 i Samsung Galaxy S23+, dok je nešto veće veličine ona za Samsung Galaxy S23 Ultra.

IZVOR/SOURCE

Objava Na Galaxy S23 seriju stigla velika nadogradnja prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -