Tehnologija

Na prodaji imovina propalog ilidžanskog preduzeća za rudaranje kriptovaluta

SARAJEVO – Stečajni upravnik preduzeća za rudaranje kriptovalutama Astralis Computing Ilidža oglasio je prodaju imovine ovog privrednog subjekta među kojom je i oprema za rudaranje kriptovaluta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Ilustracija, FOTO: Pixabay

Na prodaji je postrojenje i oprema za obradu podataka – server, za potrebe rudaranje kriptovalute bitcoin.

Server se sastoji od 2.106 memorijskih računara-bitcoin minera, sa ostalom pripadajućom opremom potrebnom za potpunu funkciju servera, a cijena ukupne opreme koja se prodaje kao cjelina iznosi 1,6 miliona KM, bez PDV-a. To je ujedno i početna cijena u prodaji.

Osim toga na prodaji su nekretnine preduzeća u KO Ilijaš Grad, dvije parcele površine 2.740 m2 i 3.815 m2 (fabrički krug) i skladišno-poslovni objekat površine 1.285,2 m2 u krugu Željezare Ilijaš, koje se takođe prodaju kao cjelina. Procijenjena vrijednost nekretnina je 1,69 miliona KM.

Iako je rudarenje kriptovaluta za mnoge unosan biznis, društvo Astralis Computing zapalo je u teškoće te su pokrenute mjere prinudnog izvršenja, a sredinom 2020. godine otvoren je i stečajni postupak.

Osnivač preduzeća je, prema izvodu iz sudskog registra, Sančez Jukić.  Agencije

Objava Na prodaji imovina propalog ilidžanskog preduzeća za rudaranje kriptovaluta prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -