Tehnologija

Nadolazeći Samsungov mid-ranger mogao bi koštati 175 EUR

Prije par dana saznali smo da se kompanija Samsung sprema za predstavljanje novog mid-range telefona iz svoje ponude. Radi se o Galaxy A24 (4G) telefonu, a sada saznajemo i moguću cijenu ovog telefona.

Galaxy A24 u preteklo vrijeme dobio je nekoliko certifikata, što ukazuje na njegovo skorije predstavljanje. Prošlog mjeseca, Samsung je potvrdio da će telefon, između ostalih tržišta, stići i na tursko tržište, ali južnokorejska kompanija još nije otkrila datum predstavljanja telefona.

Najnoviji izvještaj otkriva da će telefon službeno biti predstavljen do kraja ovog mjeseca, a navodno će koštati 175 EUR.

Pored toga, otkriven je i novi render telefona, koji nam zapravo otkriva isto ono što su i raniji renderi. U suštini, dizajn zadnje strane ovog telefona pratit će dizajn svih Galaxy telefona predstavljenih ove godine. To znači tri odvojene kamere bez bilo kakvog izreza.

Prethodne glasine ukazuju na to da ć telefon imati 6,4-inčni AMOLED Infinity-U ekran sa Full HD+ rezolucijom i stopom osvježavanja od 90 Hz. Infinity-U ekran znači da će se pri njegovom vrhu naći izrez u obliku slova „u“. Tu će se navodno smjestiti prednja kamera sa senzorom od 13 MP. Galaxy A24 trebao bi biti opremljen MediaTek Helio G99 čipom ili možda Qualcommovim Snapdragonom 680.

Galaxy A24 navodno će biti napajan baterijom kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W. Kada je riječ o poleđini, glasine ukazuju na to da će telefon na zadnjoj strani imati glavni senzor kamere od 50 MP. Pored njega, tu će navodno biti još i ultraširoki senzor od 5 MP i makro senzor od 2 MP.

IZVOR/SOURCE

Objava Nadolazeći Samsungov mid-ranger mogao bi koštati 175 EUR prenijeta sa portala Bajtbox.