Tehnologija

Neko će u Google-u ostati bez posla – Službeni nalog brenda pisao sa iPhonea

Bilo da ste fan Applea ili ne, složit ćete se da je iPhone najpopularniji telefon na svijetu. Svi konkurenti redovno na predstavljanju svojih telefona spominju iPhone, a sada je jedan već viđeni slučaj zabilježen na Twitteru.

Tim Cook je na svom Twitter profilu objavio tweet koji se tiče predstavljanja M2 iPada Pro. Na taj njegov tweet reagovao je službeni Twitter nalog Google Pixel brenda, no napravio je jednu grešku.

Naime, on je na sa Google Pixel profila komentarisao tweet Tima Cooka u kojem hvali Pixel telefone, ali taj tweet je napisan sa jednog iPhonea. Nedugo nakon što je uočio svoju grešku, administrator ovog naloga obrisao je komentar, ali neki su to uspjeli zabilježiti snimkom ekrana.

Ian Zelbo, koji je poznat po detaljima u vezi iPhone i iPad uređaja, objavio je snimak ekrana na svom Twitter profilu, a na kojem se upravo vidi da je sa Google Pixel naloga tweet napisan na jednom iPhoneu.

Ipak, ovo nije prvi put da jedan Appleov konkurentski brend bude uhvaćen kako koristi iPhone. Tako je Samsung 2018. godine promovisao ekran svog tada najnovijeg Galaxy Note 9 telefona, koristeći Twitter za iPhone. Sličnu grešku napravili su i prošle godine kada su koristili iPhone da najave Galaxy Unpacked događaj. Ni Huawei u prošlosti nije ostao imun na ove probleme. Nije tajna ni da neki direktori Android kompanija koriste iPhone.

Najnoviji slučaj prije ovog sa Googleom, zabilježen je nedavno kada je proizvođač laptopa HP, objavio reklamu za “Savršen laptop”, a na njoj je prikazan laptop koji koristi Appleov macOS operativni sistem.

IZVOR/SOURCE

Objava Neko će u Google-u ostati bez posla – Službeni nalog brenda pisao sa iPhonea prenijeta sa portala Bajtbox.