Tehnologija

Netflix čini sve da korisnike natjera da ne koriste zajedničke račune

Iako je trenutni Netflixov fokus uvođenje novog Netflix Basic nivoa s reklamama, američka kompanija radi i na uvođenju drugih funkcija na svoju platformu. Jučer je kompanija potvrdila da na Netflix donosi funkciju “Prijenos profila”. O čemu se radi?

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Kako i sam naziv funkcije sugeriše, ova funkcija omogućit će prijenos vašeg profila na novi račun (account). Na ovaj način možete prenijeti svoju historiju gledanja, Moju listu, personalizovane preporuke, pa čak i sačuvane igre, kao i prijenos drugih raznih postavki.

Razlog za uvođenje ove funkcije je očigledan: Netflix jednostavno ne želi da koristite zajedničke račune, pa gleda svaku priliku da korisnike natjera da naprave novi račun, a ne da ga dijele s nekim. S druge strane, ova funkcija ipak može biti veoma korisna.

Iz Netflixa su povodom uvođenja nove funkcije objavili i kratki videozapis. Prijenos profila će uskoro biti dostupan svim pretplatnicima ove popularne video-on-demand platforme, a funkcija je još jučer počela pristizati korisnicima. Kada stigne i na Vaš račun, dobit ćete obavještenje.

Podsjećamo da je Netflix prošle sedmice otkrio da će uskoro stići novi najjeftiniji nivo na platformu – Netflix Basic. Tako je američka kompanija objavila da će novi Basic with Ads nivo biti predstavljen 03.11.2022. godine po cijeni od 6,99 dolara u SAD-u. Razlike u cijenama postoje u evropskim zemljama. Tako npr. ovaj nivo u Francuskoj košta 5,99 EUR, u Njemačkoj 4,99 EUR, dok u Španiji i Italiji pretplata košta 5,49 EUR.

Ovaj nivo će na pomenuti datum stići u sljedeće zemlje: SAD, Australija, Brazil, Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Južna Koreja, Meksiko, Španija i Velika Britanija.

Sistem reklama funkcionisat će tako što će se u prosjeku 4 do 5 oglasa pojavljivati po satu bilo gdje. Dužina oglasa bit će od 15 do 30 sekundi.

IZVOR/SOURCE

Objava Netflix čini sve da korisnike natjera da ne koriste zajedničke račune prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -