Tehnologija

Nova nadogradnja Windowsa 11 donosi nove funkcije

Najnovija verzija Windowsa 11 dobiva nove funkcije koje se trenutno pojavljuju u okviru Preview builda.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Nova verzija stiže u isto vrijeme kada je otkrivena nova greška u performansama, a koja se odnosi na brzinu prijenosa datoteka. Nažalost, novom nadogradnjom ova greška nije ispravljena. Windows 11 22H2 prvi put je predstavljen prije nekoliko sedmica, tačnije 20.09.2022. godine. Ova je nadogradnja sa sobom donijela niz promjena kao što su kartice u File Exploreru, kao i povratak nekih funkcija na traku zadataka.

Preview Build 22621 sada sa sobom donosi još više promjena na File Exploreru, novi alat pod nazivom Suggested Actions i razne ispravke koje se odnose na sigurnost.

Većina novih funkcija stići će globalno osim jedne: Suggested Actions. Ova će funkcija biti dostupna samo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Kao što to naziv i sugeriše, ova funkcija omogućit će korisnicima prijedlog šta da urade sa kopiranim tekstom. Microsoft je naveo primjer kopiranja telefonskog broja, što rezultira time da Windows 11 predlaže da uputite poziv u aplikaciji Teams. Ako kopirate datum, Windows će predložiti da dodate događaj u aplikaciju Kalendar.

File Explorer dobiva tri male promjene kako bi poboljšao svoju upotrebljivost. Prvo, korisnici će moći zakačiti važne datoteke i mape na početnu stranicu aplikacija radi brzog pristupa. Drugo, korisnici će moći vidjeti nedavne promjene napravljene u dijeljenim datotekama u Microsoft OneDrive. I treće, File Explorer će “pružati personalizovane prijedloge” u skladu sa Microsoft 365 profilom osobe.

Što se tiče popravki, Microsoft navodi da ih ima ukupno 30, od problema s fontovima do iznenadnog otkazivanja Microsoft Store-a nakon ažuriranja i prisilnih ponovnih učitavanja koji utiču na EI režim na Edge pregledniku.

IZVOR/SOURCE

Objava Nova nadogradnja Windowsa 11 donosi nove funkcije prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -