Tehnologija

OnePlus 10 Pro na fotografijama uživo! – Ogroman modul kamere

Kineski OnePlus 11.01.2022. godine u Kini održat će online događaj predstavljanja na kojemu će biti predstavljena OnePlus 10 serija visoke klase. Ona će uključivati dva modela – OnePlus 10 i OnePlus 10 Pro, a sada dobijamo pogled na fotografije uživo OnePlus 10 Pro telefona.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prošle je godine OnePlus 9 serija predstavljena početkom proljeća, no njena nasljednica, OnePlus 10 serija, stići će znatno ranije. OnePlus 10 Pro bit će sami vrh ponude iz OnePlusa za ovu godinu, a danas je CEO OnePlus, Pete Lau, objavio nekoliko fotografija koje nam prikazuju OnePlus 10 Pro. On je ove fotografije objavio na svom Weibo profilu i to u dvije boje – crnoj i zelenoj.

Na fotografijama je prikazana zadnja strana telefona, a ona nam pokazuje da će OnePlus 10 Pro donijeti drastičnu promjenu dizajna u odnosu na prethodnika. Tako vidimo da modul kamere zauzima neobično veliki dio poklopca telefona. Modul kamere se spaja sa desnim okvirom telefona, slično onome što možemo vidjeti na Samsung Galaxy S21 telefonima. Ipak, ovaj je modul znatno širi i u sebi sadrži tri kamere i LED blic. Glavni senzor kamere trebao bi biti onaj od 48 MP, a tu bi se još trebali naći i ultraširoki senzor od 50 MP i telefoto senzor od 8 MP.

Nažalost, na fotografijama koje je podijelio Lau ne vidimo prednju stranu telefona, no očekuje se da će ekran telefona biti AMOLED sa stopom osvježavanja od 120 Hz, a veličina ekrana bit će 6,7“. Stići će sa QHD+ podrškom, a u gornjem lijevom uglu ekrana telefona naći će se rupica s prednjom kamerom od 32 MP. Ispod ekrana će se naći skener otiska prsta, dok će se na desnom okviru telefona naći tipka za uključivanje, odnosno isključivanje telefona i tipka za regulaciju glasnoće.

OnePlus 10 Pro bit će pogonjen Snapdragonom 8 Gen 1, a očekuje se da će telefon ponuditi i 80 W brzo punjenje.

Objava OnePlus 10 Pro na fotografijama uživo! – Ogroman modul kamere prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -