Tehnologija

Samsung Galaxy A03 napokon stiže u prodaju – Ovo su cijene

Samsung je krajem jedanaestog mjeseca prošle godine predstavio jeftini Samsung Galaxy A03. Tada ova južnokorejska kompanija nije objavile detalje o cijenama i dostupnosti telefona, ali to je učinila danas.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung je objavio da će Samsung Galaxy A03 od sljedeće sedmice, tačnije od 10.01.2022. godine, biti dostupan za kupovinu u Vijetnamu. Cijena telefona u Vijetnamu koštat će 2.990.000 VND, što je oko 130 američkih dolara za verziju sa 3 GB radne memorije (RAM-a) i 32 GB prostora za unutrašnju pohranu, dok će jači model 4/64 GB u Vijetnamu koštati 3.490.000 VND, što je oko 155 američkih dolara. Telefon je dostupan u tri boje – crnoj, crvenoj i plavoj.

Samsung Galaxy A03 dolazi sa  IPS LCD ekranom veličine 6,5“, HD + rezolucije. Samsung ovaj ekran naziva Infinity-V ekran, što znači da pri njegovom vrhu postoji izrez u obliku slova „v“, a u njemu se nalazi prednji senzor kamere od 5 MP f / 2.2. Tipka za uključivanje/isključivanje telefona, te tipka za regulaciju glasnoće, nalaze se na desnoj bočnoj strani telefona.

Na zadnjoj strani Samsung Galaxy A03 ima dva senzora kamere, od kojih je glavni senzor kamere onaj od 48 MP f / 1.8, a tu je još i pomoćni senzor za dubinu od 2 MP f / 2.4. Ove se kamere nalaze u zaobljenom kvadratnom izrezu zajedno sa LED bljeskalicom. Za autonomiju Galaxy A03 telefona zadužena je baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za punjenje od 10 W. Telefon pokreće neimenovani osmojezgreni procesor, a isporučuje se sa Androidom 11. Od ostalih značajki, bitno je napomenuti da telefon ima Dolby Atmos certifikat, kao i utor za microSD karticu za proširenje memorije.

Objava Samsung Galaxy A03 napokon stiže u prodaju – Ovo su cijene prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -