Tehnologija

Otkazano suđenje, milioni zamrznuti

NJUJORK – Federalni tužioci zaplijenili su skoro 700 miliona dolara imovine osnivača FTX-a Sema Bankman-Frida i to uglavnom u obliku akcija “Robinhooda”.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Youtube print screen

Benkman-Frid koji je optužen da je ukrao milijarde dolara od klijenata sa berze kriptovalute kako bi otplatio dugove njegovog hedž fonda fokusiranog na kripto, izjasnio se da nije kriv.

Njegovo suđenje zakazano je za oktobar.

Ministarstvo pravde otkrilo je zapljenu akcija “Robinhooda” ranije ovog mjeseca, ali je u petak dostavilo potpuniju listu zaplijenjene imovine, uključujući gotovinu koja je držana u različitim bankama i imovinu deponovanu na kripto berzi “Binance”.

Vlasništvo nad zaplijenjenim akcijama “Robinhooda”, u vrednosti od oko 525 miliona dolara, bilo je predmet sporova između Sem Bankman-Frida, FTX, i bankrotiranog kripto zajmodavca “BlockFi”.

Ranije ove nedelje na sudu je rečeno da je FTX do sada povratio pet milijardi dolara gotovine, kriptovaluta i hartija od vrijednosti, sa “planovima za monetizaciju preko 300 drugih nestrateških investicija” u vrijednosti od 4,6 milijardi dolara.

Objava Otkazano suđenje, milioni zamrznuti prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -