Tehnologija

Otkriveni novi detalji o Samsung Galaxy S24 Ultra

Krajem prošlog mjeseca pojavile su se prve informacije o Samsung Galaxy S24 Ultra telefonu. Iako će on biti predstavljen tek početkom sljedeće godine, sada saznajemo nove detalje o njemu, a oni se odnose na kamere.

Samsung već tri godine Ultra modele predstavlja sa četiri kamere na zadnjoj strani – glavnom, ultraširokom i dvije telefoto kamere, od kojih je jedna 3x telefoto, a druga 10x periskopska telefoto kamera. No, čini se da bi se to moglo promijeniti sljedeće godine.

Kako prenosi poznati leaker Ice Universe, Samsung će sljedeće godine navodno ukinuti jednu kameru na Galaxy S24 Ultra telefonu. Zapravo, 3x telefoto senzor „stopit“ će se u periskopski senzor, te će se raditi o varijabilnom 3x-10x senzoru.

Pored Ice Universe, još su neki leakeri prenijeli slične informacije. No, s obzirom na to da je do predstavljanja Galaxy S24 serije ostalo još mnogo vremena, ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

Nedavno je otkriveno da će bi Samsung ovaj telefon mogao isporučiti sa OLED ekranom stope osvježavanja od 144 Hz. Ako se ova informacija ispostavi tačnom, Galaxy S24 Ultra bit će prvi Samsungov telefon sa ovako visokom stopom osvježavanja ekrana. Svakako da će ovo mnogi pozdraviti, a naročito gejmeri, kojima će viša stopa osvježavanja ponuditi još bolje iskustvo igranja igara na pametnom telefonu.

Ono što za većinu Samsugovih fanova nisu dobre informacije, koje su također neprovjerene, jeste da bi Samsungov Exynos 2400 flagship čip, koji je u razvoju, mogao pokretati neke Galaxy S24 modele sljedeće godine. No, ne navodi se o kojim tržištu, ili tržištima se radi. Podsjećamo da su u prošlosti, između ostalih, evropske verzije Galaxy S uređaja uvijek dobijale telefone sa Exynosom, ali nadamo se da to neće biti slučaj sljedeće godine, ako se ova informacija ispostavi tačnom.

IZVOR/SOURCE

Objava Otkriveni novi detalji o Samsung Galaxy S24 Ultra prenijeta sa portala Bajtbox.