Vijesti

Njemačka investicija u BiH: Napreduje gradnja fabrike, radove izvode domaće firme

Gradnja tvornice “GS-Rama” u Prozoru-Rami ide prema planu. Izvođač radova je “Komotin” d.o.o. Jajce uz podizvođača “Komgrad” d.o.o. Prozor-Rama.

U poslovnoj zoni Izlaz, Prozor-Rama niče tvornica “GS-Rama”. Uprkos varljivim i prohladnim vremenskim uvjetima djelatnici Komotin d.o.o., Komgrad d.o.o. i Livno putovi d.o.o., marljivo izvršavaju radne obveze kako bi gradnja išla prema planu.

Voditelj radova Marijo Bilogrević je za Ramski Vjesnik kazao da se monolitni radovi na proizvodnoj hali odvijaju pojačanom dinamikom.

– Montažni radovi su većim dijelom izvedeni, a manji preostali dio radova ovisi o završetku monolitnih radova. Izvode se radovi i na čeličnoj potkonstrukciji južnog pročelja i krova kako bi se pristupilo montaža fasadnih i krovnih panela. Izvedeni su gotovo svi zemljani radovi. Trenutno se izvode radovi na temeljenju objekta što je naravno preduvjet za predviđene monolitne i montažne radove koji će uskoro otpočeti. Također su otpočeli radovi i na administraciji- kazao je.

U isto vrijeme dio radnika Komgrad d.o.o. izvodi radove izgradnje vodospremnika za potrebe tvornice. Kapacitet vodospremnika je 100 kubika. U toku su radovi šalovanja unutarnje oplate.

Kako je ranije saopšteno, tvornica će imati preko 9000 metara kvadratnih zatvorenog prostora u kojemu će posao moći obavljati do 250 osoba, radeći planiranu proizvodnju metalnih dijelova za njemačkog partnera.

Vrlo brzo, nakon uhodavanja posla, proizvodni asortiman će biti proširen na dijelove za električna dostavna vozila.

Investitor je “GS HOLDING” GmbH Regensburg, Njemačka.



(Pressmedia)