Vijesti

PREDUZEĆA BEZ IJEDNOG ZAPOSLENOG ZARAĐUJU MILIONE

[ad_1]

Preduzeće Ingrosso iz Bijeljine koje, prema zvaničnim podacima, nije zapošljavalo nijednog radnika zaradilo je u 2023. godini 5,1 milion maraka, dok je firma Niagara sports global managament iz Bosanske Gradiške sa samo jednim zaposlenim ostvarila dobit od čak 9,3 miliona KM, piše Capital.ba.

Kada je riječ o preduzeću Ingrosso, njegov vlasnik je Vladimir Popović, a ono se bavi trgovinom na veliko drvetom, građevinskim materijalom i sanitarnom opremom.

Poslije bijeljinskog preduzeća na drugom mjestu po dobiti u kategoriji preduzeća bez ijednog radnika u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska je agencija “Legacy international” u vlasništvu Đorđa Đokovića, brata tenisera Novaka Đokovića, a koja je bila u plusu 3,1 milion KM.

Odmah iza ove agencije po zaradi je firma Pay concept iz Banje Luke u vlasništvu preduzeća Aktiva invest, koje je zaradilo 2,5 miliona maraka.

Pay concept se bavi upravljanjem računarskom opremom i sistemom i vidiljivo je da je prošle godine značajno povećao dobit u odnosu na pretprošlu godinu kada su bili u plusu 561.063 KM.

Nijednog zaposlenog lani nije imao ni hotel Ski ritern sa Pala koji je prošle godine imao profit od  2,4 miliona maraka.

Prema zvaničnim podacima osnovna djelatnost hotela Ski ritern je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada.

Hayat.ba