Vijesti

MINISTRI U VLADI ZDK ANTONIO ŠIMUNOVIĆ I SAMIR ŠIBONJIĆ U POSJETI ŽEPAČKIM FIRMAMA!

[ad_1]

U današnjoj posjeti općini Žepče ministri Šimunović i Šibonjić posjetili su firme PROFIL-ISOLATION i EAGLE TECHNOLOGY.

Prilikom posjete upoznati su s proizvodnim procesima, dosadašnjim i budućim investicijama i ulaganjima.

Profil-isolation bavi se hladnom i toplom izolacijom cjevovoda i elemenata industrijskih postrojenja, izradom i montažom kanala za klimatizaciju i ventilaciju objekata, montažom izolacijskih panela.

Poduzeće trenutno ima preko 100 uposlenih djelatnika u stalnom radnom odnosu a ovisno o potrebama projekta u stanju je angažirati dodatnu radnu snagu i podugovarače iz srodnih djelatnosti. Profil isolation je poduzeće koje trenutno realizira jedan od najvećih projekata u BiH odnosno gradi proizvodnu halu cca 10.000 m2.

Eagle-technology je jedna od najznačajnijih žepačkih firmi potpuno izvozno orijentirana.

Eagle-technology je već duže vrijeme poznat kao lider u istraživanju i razvoju naprednih tehnologija u naftnom sektoru, ali i istraživanjima vezanim za proizvodnju postrojenja i uređaja za „Zelenu industriju“. Odluka da se usmjere prema zelenoj industriji i recikliranju plastike predstavlja veliki korak prema očuvanju okoliša i planetarnoj održivosti.

U preduzeću je stalno uposleno preko 100 radnika, a najavljeno je i proširenje kapaciteta proizvodnje i novo upošljavanje radnika.

  • Samo novim investicijama i otvaranjem novih radnih mjesta možemo povećati broj zaposlenih,a jačanjem izvoza rast i razvoj Bosne i Hercegovine. Zahvalni smo našim privrednicima i njihovim uposlenicima nastavimo svakom proizvodu koji se izveze i proda van Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve nas da proslavljamo uspjehe naših domaćih privrednika kao što slavimo pobjede naših reprezentacija i sportista. Istaknimo skupa svi da smo ponosni što se proizvodi naših firmi koristi širom Svijata.  Vlada ZDK na čelu sa premijerom Nezirom Pivićem opredijeljena je da da maksimalnu podršku razvoju privrede u našem kantonu kao I jačanju konkurentnosti naših firmi – navode.

Kaže da su opredijeljeni da poticajima olakšamo poslovanje, privrednika i svih uposlenika.

  • Zeničko-dobojski kanton hrabro korača naprijed i ponosno nosi zastavu naše domovine Bosne i Hercegovine na sajmove širom Svijata – istakao je ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić

Ministri u Vladi Zeničko-dobojskoh kantona izrazili su  zahvalnost vlasnicima firmi Tadiji Filipoviću i Ivi Klariću na gostoprimstvu, kao i spremnosti na podršku u budućem radu.

Hayat.ba