Tehnologija

Ovako će izgledati najiščekivaniji Xiaomijev telefon za ovu godinu

Očekuje se da će Xiaomi krajem ovog mjeseca predstaviti svoj najiščekivaniji telefon za ovu godinu – Xiaomi 14 Ultra. Već smo otprilike mogli vidjeti kako će izgledati ovaj telefon, ali danas se on pojavio na detaljnim renderima.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Xiaomi 14 Ultra stići će kao nasljednik prošlogodišnjeg Xiaomi 13 Ultra telefona, a zadržat će sličan dizajn. To se, prije svega, odnosi na ogromni kružni modul kamere na zadnjoj strani, a oko modula se nalazi okvir, dok je u samom centru ispisan naziv kompanije Leica, koja će optimizovati kamere za ovaj telefon.

Poleđina telefona izrađena je od stakla, a telefon je prikazan na renderima u dvije boje – crnoj i bijeloj. Okvir telefona je aluminijski. Međutim, nagađa se da će Xiaomi 14 Ultra stići i u verziji sa titanijumskim okvirom, koja bi onda mogla biti i skuplja. Na desnoj bočnoj strani telefona nalaze se tipka za kontrolu glasnoće i tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja.

Jučer se pojavila informacija da bi ovaj telefon mogao koštati 1699 EUR.

Xiaomi 14 Ultra trebao bi na zadnjoj strani imati četiri kamere s glavnim senzorom od 50 MP (Sony LYT 900 sa OIS podrškom) s promjenjivim otvorom blende. Pored ovog senzora, telefon će navodno imati i ultraširoki senzor od 50 MP, te dva telefoto senzora.

Telefon će pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čip, dok će ispod poklopca uređaj imati bateriju od 5180 mah s podrškom za brzo punjenje od 90 W i podrškom za bežično punjenje od 50 W, dok se negdje čak navodi i bežično punjenje od 100 W.

VIA

Objava Ovako će izgledati najiščekivaniji Xiaomijev telefon za ovu godinu prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -