Tehnologija

Ovo su ključne specifikacije i moguće cijene Samsung Galaxy A35 5G telefona

Očekuje se da će kompanija Samsung sljedećeg mjeseca predstaviti Samsung Galaxy A55 i Samsung Galaxy A35. Ovo će biti glavni Samsungovi mid-range telefoni za ovu godinu, a ranije ove sedmice prenijeli smo ključne specifikacije i moguće cijene Samsung Galaxy A55 telefona. Danas prenosimo ključne specifikacije i moguće cijene Samsung Galaxy A35 telefona.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy A35 stići će kao nasljednik prošlogodišnjeg Samsung Galaxy A34 telefona, koji je predstavljen u trećem mjesecu 2023. godine. Galaxy A35 na zadnjoj strani navodno će imati tri senzora kamere. Glavni senzor bit će onaj od 50 MP. Tu će još biti ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 5 MP. Naprijed će biti selfie kamera sa senzorom od 13 MP.

Prednju stranu navodno će činiti Super AMOLED ekran dijagonale 6,6”, Full HD+ rezolucije sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Za autonomiju Samsung Galaxy A35 telefona bit će zadužena baterija kapaciteta 5000 mAh, koja će podržavati brzo punjenje od 25 W.

Telefon će biti opremljen Samsungovim Exynosom 1380, koji će stići u kombinaciji sa 6 GB i 8 GB radne memorije (RAM-a), odnosno 128 GB i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu. Nju će biti moguće i proširiti microSD karticom do 1 TB.

Bitno je još napomenuti da će Samsung Galaxy A35 stići sa IP67 certifikatom za otpornost na vodu i prašinu.

Kada je riječ o cijenama, navodno će početna cijena Samsung Galaxy A35 telefona biti 379 EUR, dok će najskuplji model navodno koštati 449 EUR.

Očekuje se da Samsung u narednim danima objavi datum predstavljanja Galaxy A55 i A35 telefona.

VIA

Objava Ovo su ključne specifikacije i moguće cijene Samsung Galaxy A35 5G telefona prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -