Tehnologija

Potaknut Androidom – Sljedeće godine navodno stiže novi najjači iPhone

Iako je tek nedavno predstavljena iPhone 14 serija, već su se počele pojavljivati informacije o iPhone 15 seriji, koja će stići sljedeće godine. Najnoviji izvještaj glede ove serije odnosi se na mogući sastav serije sa promjenom imena najjačeg člana.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Apple posljednjih godina poprilično eksperimentiše kada je u pitanju sastav iPhone serije. Tri modela su sigurna, obični iPhone i dva Pro modela, dok se četvrti mijenjao. Tako je kompanija iz Cupertina u prethodne dvije godine predstavljala dvije Mini verzije, dok je ove godine on zamijenjen Plus verzijom. Sljedeće godine vjerovatno samo promjenu imena mogao bi dobiti najjači model iz iPhone 15 serije.

Mark Gurman iz Bloomberga prenosi sada informaciju da će sljedeće godine kompanija Apple predstaviti iPhone 15 Ultra, koji će stići kao nasljednik ovogodišnjeg iPhonea 14 Pro Max. Ako se ova informacija ispostavi tačnim, to će biti prvi Ultra iPhone.

Ova moguća promjena imena i nije toliko iznenađujuća, imajući u vidu činjenicu da je Apple ove godine predstavio Ultra verziju svog pametnog sata, pa predstavljanje Ultra iPhonea nije radikalan potez. Ipak, radi se o potezu koji je potaknut Android Ultra telefonima i čini se da Apple želi da i najbolji iPhone u budućnosti bude Ultra, kao što je to slučaj s nekim Android telefonima.

Pored tih informacija, prenosi se da bi iPhone 15 serija sljedeće godine mogla dobiti najveću promjenu dizajna od iPhone 12 serije, koja je predstavljena 2020. godine. Među velikim promjenama spominje se implementiranje USB-C priključka za sinhronizaciju i punjenje. Pored toga, prenosi se da će i obični iPhone 15 modeli dobiti pilulu pri vrhu ekrana.

IZVOR/SOURCE

Objava Potaknut Androidom – Sljedeće godine navodno stiže novi najjači iPhone prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -