Tehnologija

Promjena na vrhu liste – Koji telefon ima najbolje kamere?

Iako je DxOMark u posljednje vrijeme znatno izgubio na popularnosti i dalje je zanimljivo vidjeti koji su telefoni po njihovim testovima među najboljim. DxOMark je sada odradio test kamera Google Pixel 7 Pro telefona i sudeći po ocjenama, imamo novog kralja na tom polju.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Google Pixel 7 Pro dobio je najbolju ukupnu ocjenu na području kamera od strane DxOMark-a. Ovaj je telefon zabilježio ocjenu od 147, što je zapravo identična ocjena Honor Magic 4 Ultimate telefonu i njegovim kamerama, koji je do sada sam držao prvo mjesto, ali sada ga dijeli sa Pixel 7 Pro telefonom.

iPhone 14 Pro ima bod manje i nalazi se na trećem mjestu.

U obrazloženju ocjene navodi se da je Pixel 7 Pro donio značajno poboljšanje u odnosu na Pixel 6 Pro na polju softvera za obradu fotografija i videozapisa, što je doprinijelo boljem zumiranju i kvalitetu videozapisa.

Navodi se da kamere ovog telefona daju jak kontrast, odličnu reprodukcija boje kože, kao i dobru preciznost ekspozicije. Autofokus je, kako se navodi, brz i precizan u kombinaciji sa praćenjem lica i dobro se pokazao na grupnim fotografijama i pokretnim subjektima. Primjetno je i poboljšanje zooma.

S druge strane, navodi se da selfie fotografije izbliza nisu baš tako impresivne, naročito u uslovima slabijeg osvjetljenja, dok videozapisi pri istim uslovima nisu baš tako dobri.

Ipak, sve ovo je bilo dovoljno da Google Pixel 7 Pro zauzme prvo mjesto na DxOMark-ovoj listi najboljih kamera na jednom pametnom telefonu.

Inače, Pixel 7 Pro je zajedno sa običnim Pixelom 7, predstavljen prije par dana, a jedna od impresivnih značajki koja je stigla na ovom telefonu je Super Res Zoom, koja predstavlja kombinaciju softvera, hardvera i mašinskog učenja koja omogućava dobre zoom fotografije od 30x, čak iako stvarni telefoto zoom na ovom telefoni iznosi 5x. Google je podijelio neke fotografije uhvaćene pomoću ove značajke, a možete ih pogledati OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Objava Promjena na vrhu liste – Koji telefon ima najbolje kamere? prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -