Tehnologija

Radosna vijest za korisnike Samsung Galaxy A72 telefona – Stigao Android 12 i One UI 4.0!

Samsung je do sada na Android 12, odnosno One UI 4.0, nadogradio sve svoje uređaje visoke klase koji su bili predviđeni da pomenutu nadogradnju prime. Tako su nadogradnju primili najnoviji sklopivi telefoni, Galaxy S22 modeli, pa svi redom uređaji visoke klase zaključno sa Galaxy S10 serijom iz 2019. godine. Sada je nadogradnju na Android 12 i One UI 4.0 počeo primati i jedan mid-range telefon, a to je Samsung Galaxy A72.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy A72 predstavljen je početkom proljeća prošle godine sa Androidom 11 i One UI 3.0. Sada telefona prima prvu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 12 i Samsungov One UI 4.0. Ovaj telefon dobit će još dvije velike Android nadogradnje, i to one na Android 13 i Android 14. Naprijed pomenuta nadogradnja dolazi s brojem firmvera A725FXXU4BULA, a trenutno je dostupna u Rusiji, no očekivati je da ona vrlo brzo bude dostupna i na ostalim tržištima. Pored Androida 12 i One UI 4.0, pomenuta nadogradnja uključuje i sigurnosnu zakrpu za posljednji mjesec 2021. godine.

U svakom slučaju, ako posjedujete Samsung Galaxy A72, možete provjeriti je li nadogradnja već dostupna, tako što ćete otvoriti Postavke -> Ažuriranje softvera -> Preuzmi i instaliraj. Ako nadogradnja još nije dostupna, sigurni smo da će biti vrlo brzo. Ipak, preporučujemo da se strpite par dana i sačekate povratne informacije, u slučaju da nadogradnja stigne s nekim bugovima.

Što se tiče onoga što se sa sobom donijet Android 12 i One UI 4.0 na Samsung telefone, tu je novi dizajn korisničkog sučelja, no on se ne razlikuje značajno od prethodnika. Ipak, tu je sada Material You značajka, novi widgeti, poboljšana je privatnost i sigurnost, a Samsung je na One UI 4.0 ažurirao i poboljšao neke svoje zadane aplikacije, kao što su Samsung Internet, Samsung tastatura, Samsung Health itd, a poboljšane su i značajke pristupačnosti.

Objava Radosna vijest za korisnike Samsung Galaxy A72 telefona – Stigao Android 12 i One UI 4.0! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -