Tehnologija

Reddit izlazi na berzu

SAN FRANCISKO – Američka kompanija Reddit podnijela je zahtjev za inicijalnu javnu ponudu (IPO), u trendu smanjivanja gubitaka u poslovanju društvenih mreža, i dok “sezona berzanskog listiranja” još uvijek dobila veliki podstrek u Sjedinjenim Američkim Državama. 

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

Kompanija sa sjedištem u San Francisku, koja bi trebalo da napravi jedan od najvećih listinga ove godine, podnijela je američkoj komisiji za hartije od vrijednosti (SEC) dokumentaciju za IPO, više od dve godine nakon što je ta namjera prvi put objelodanjena, piše Bloomberg.

Reddit neće otkriti predložene uslove za IPO, uključujući njegovu prvobitnu procjenu kapitalizacije i listinga, sve do isticanja obaveznog roka.

Kompaniji je savjetovano da razmotri procjenu listinga u vrijednosti od najmanje pet milijardi dolara, a mogla bi da počne sa prodajom svojih akcija već u martu.

Društvena mreža Reddit osnovana je 2005. godine, a u četvrtom kvartalu je u prosjeku bilježila 73,1 milion jedinstvenih dnevnih korisnika.

Kompanija je prijavila neto gubitak od 90,8 miliona dolara uz ostvarene ukupne prihode od 804 miliona dolara u 2023. godini, u poređenju sa neto gubitkom od 158,6 miliona dolara i prihode od 666,7 miliona dolara godinu dana ranije. Biznis.rs

Objava Reddit izlazi na berzu prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -