Tehnologija

Na WhatsApp stigle nove korisne opcije

WhatsApp učestalo na platformu donosi nove mogućnosti, nove funkcije i poboljšanje dizajna. Ovih dana WhatsApp je dobio i neke nove opcije oblikovanja teksta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Do sada ste mogli koristiti podebljani, iskrivljeni, precrtani i monospace tekst. Novim opcijama WhatsApp dodatno proširuje mogućnosti uređenja, odnosno oblikovanja teksta jer su dodana čak četiri nova načina za to.

WhatsApp već nekoliko mjeseci testira ove opcije, a radi se o: bulleted list, numbered list, block quote i inline code.

Na fotografiji iznad u prva četiri zelena reda nabrojane su nove opcije formatiranja teksta sa prikazom kako će izgledati i kako se koriste.

Tako ako želite u chat staviti listu sa simbolom tačke, ispred poruke trebate staviti znak “-“. Ako želite koristiti numerisanu listu u chatu, prije poruke trebate unijeti “1.”. Za Block Quote koristit ćete znak “>” prije poruke, a za Inline Code trebate staviti znak “`” na početku i na kraju poruke.

Sve nove opcije dostupne su na većini platformi, uključujući Android, iOS, Mac i web, ali u ovom trenutku nije poznato kada će biti dostupne na Windowsima.

Jučer smo prenijeli informaciju da WhatsApp testira opciju odabira kvalitete prijenosa medija na stranici “Pohrana i podaci” u aplikaciji za razmjenu poruka. U ovom trenutku nije poznato kada bi ova opcija mogla početi službeno stizati na platforme, ali nije za očekivati da se to desi u skorije vrijeme.

Podsjećamo da je WhatsApp prošle godine implementirao na platformu mogućnost dijeljenja HD fotografija i video zapisa, ali korisnici moraju svaki put odabrati opciju da određenu fotografiju ili video zapis prenesu u HD kvaliteti.

VIA

Objava Na WhatsApp stigle nove korisne opcije prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -