Tehnologija

Redmi Note 13 Pro+ mogao bi ući u historiju kao prvi Redmi telefon s jednom karakteristikom

Brend Redmi sprema se za predstavljanje nove popularne mid-range serije. Uskoro bi na kineskom tržištu trebala debitovati Redmi Note 13 serija, a najnoviji detalji odnose se ponovo na najjačeg člana ove serije – Redmi Note 13 Pro+.

Tako poznati leaker Digital Chat Station u najnovijem izvještaju otkriva neke specifikacije Redmi Note 13 Pro+ telefona.

Ovaj leaker tako prenosi da će Redmi Note 13 Pro+ stići sa kamerom od 200 MP, baš kao i njegov prethodnik. Uz to, on otkriva da će ovaj telefon biti isporučen sa baterijom kapaciteta 5000 mAh koja će podržavati brzo punjenje od 120 W.

Međutim, glavni detalj ovog izvještaja otkriva da bi ovaj telefon mogao biti prvi Redmi telefon sa zakrivljenim ekranom. On će navodno stići sa 1.5K rezolucijom i imat će stopu osvježavanja od 120 Hz. Ovo je u suprotnosti sa ranijom shemom ovog uređaja, koja je otkrila da će on imati ravan ekran. Međutim, moguće je da na toj shemi prikazan neki drugi Redmi Note 13 model, jer će navodno samo Redmi Note 13 Pro+ biti isporučen sa zakrivljenim ekranom, dok će ostala dva modela, Redmi Note 13 i Redmi Note 13 Pro, imati ravne ekrane.

Ranije je isti leaker otkrio da će dizajn Redmi Note 13 Pro+ telefona biti inspirisan Xiaomi 13 flagship telefonom.

Redmi Note 13 Pro+ bit će isporučen sa MIUI 15. Ovo je samo još jedna potvrda toga, jer je nedavno otkriveno da će Redmi Note 13, kao i Xiaomi 14 serija, biti isporučene sa unaprijed instaliranim MIUI 15.

Očekuje se da Redmi u narednima danima objavi datum predstavljanje Note 13 serije.

IZVOR/SOURCE

Objava Redmi Note 13 Pro+ mogao bi ući u historiju kao prvi Redmi telefon s jednom karakteristikom prenijeta sa portala Bajtbox.