Tehnologija

Rockstar prodavao piratske igre na Steamu?

U čudnom otkriću, Rockstar Games očito prodaje krekirane verzije svojih igara na Steamu. Drugim riječima, čini se da je tvrtka preuzela piratske kopije kako bi ih unaprijed prodala kao legitimne verzije na platformi . Situacija postaje još čudnija s obzirom na ogromne količine posla koje rade razvojni programeri, poput korištenja Denuvo DRM-a za sprječavanje krekiranja naslova.

Stari Midnight Club 2 na Steamu koristi piratsku verziju igre. Kao što je otkrio modder Silent na Twitteru, krekirana verzija koja se koristila za prodaju bila je naizgled piratska još 2003. godine . Za piratstvo prije puna dva desetljeća odgovorna je grupa “ Razor 1911 ”.

Hex editor koji koristi modder pokazuje da je Midnight Club 2 očito još uvijek natovaren potpisom Razora 1911 . Rockstar Games je upravo odlučio koristiti krekiranu verziju i počeo je prodavati na Steamu umjesto da koristi originalnu verziju igre. Vrijedno je napomenuti da kompanija više ne prodaje igru ​​na Steamu od 2021. No to ne mijenja činjenicu da je Rockstar nekoliko godina prodavao piratske kopije.

Točan razlog zašto Rockstar Games prodaje krekirane kopije svojih igara je nejasan, ali nekoliko teorija bi to moglo objasniti. Dominantni razlog trenutno je taj što Rockstar Games nije želio trošiti resurse na uklanjanje starog DRM- a koji je naslov koristio. Umjesto toga, odlučio se za polovičan pristup i samo je preuzeo krekiranu verziju kako bi je prodao na platformi.

IZVOR

Objava Rockstar prodavao piratske igre na Steamu? prenijeta sa portala Bajtbox.