Vijesti

Novi direktor Elektroprivrede BiH otkrio šta su mu ciljevi


U povodu 7. septembra Dana JP Elektroprivreda BiH, v.d.članovi Uprave upriličili su prijem za radnike kompanije.

Uz čestitke u povodu ovog važnog datuma, u ime Uprave prisutne je pozdravio v.d. generalnog direktora dr.sci. Sanel Buljubašić.

Govoreći o značaju Elektroprivrede BiH, v.d. generalnog direktora je istakao da je današnja Elektroprivreda BiH okosnica razvoja države, rezultat rada i zalaganja svih uposlenih i da će nova Uprava nastaviti na tom putu.

– Pred nam su novi izazovi i siguran sam da ćemo zajedno uspješno odgovoriti na njih. Putem izgradnje novih objekata, Elektroprivreda BiH će nastojati obezbijediti sigurnost snabdijevanja električnom energijom, proizvodnju iz obnovljivih izvora, kontinuirano poboljšavanje kvaliteta naših usluga i povećanje zadovoljstva kupaca.

Osim toga uz poboljšanje uslova rada zaustavićemo negativan trend odlazaka naših uposlenika i poticati zapošljavanje novih stručnjaka – rekao je v.d. generalnog direktora dr.sci. Sanel Buljubašić.

Osnivanje sadašnjeg Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo u pravno-organizacionom pogledu veže se za Uredbu Narodne Vlade Bosne i Hercegovine o osnivanju Električnog preduzeća Bosne i Hercegovine „ElektroBiH“, od 30. avgusta 1945. godine i 7. septembar 1945.godine, datum stupanja na snagu ove Uredbe.


(Pressmedia)