Tehnologija

Samsung Galaxy A54 5G – Otkriveni novi detalji

Samsung je ove godine kompletirao predstavljanje svojih najvažnijih uređaja mid-range klase. Prije svega, tu mislimo na Samsung Galaxy A53 5G i Samsung Galaxy A73 5G. Nasljednike će ova dva telefona dobiti na proljeće sljedeće godine u vidu Galaxy A54 5G i Galaxy A74 5G telefona. Danas se pojavljuje još informacija o Galaxy A54 5G telefonu.

Samsung Galaxy A54 5G sigurno će biti najvažniji i glavni mid-range telefon iz ponude Samsunga za sljedeću godinu. Galaxy A5x modeli uvijek su plijenili veliku pažnju i prodavani su u milionima primjeraka. S obzirom na to, Samsung mora pažljivo birati čime će opremiti sljedeći model iz ove serije.

Sada su se pojavile informacije da će Samsung Galaxy A54 5G stići s baterijom kapaciteta 4905 mAh (nominalno). Podsjetit ćemo da Samsung Galaxy A53 5G ima bateriju od 4860 mAh, te dolazimo do zaključka da će Galaxy A54 5G stići s neznatno većom baterijom.

Samsung Galaxy A53 5G

Nažalost, to neće značiti ništa ako Samsung zadrži podršku za 25 W brzo punjenje za ovaj telefon (što će najvjerovatnije biti slučaj), te će se Galaxy A54 5G puniti istom brzinom kao i prethodnik.

Ranije je GalaxyClub otkrio da će navodno Samsung Galaxy A54 sljedeće godine stići s glavnim senzorom kamere od 50 MP.

Podsjećamo da Samsung Galaxy A53 5G posjeduje glavni senzor kamere od 64 MP f / 1.8 sa OIS podrškom. Na prvu djeluje da se radi o nazadovanju u odnosu na prethodnika, ali kako znamo da broj megapiksela nije baš relevantan kada je u pitanju kvaliteta fotografije, moguće je da 50 MP senzor zapravo znači kvalitetniji i fizički veći senzor.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung Galaxy A54 5G – Otkriveni novi detalji prenijeta sa portala Bajtbox.