Tehnologija

Samsung objavio izvještaj o prodaji Galaxy S24 serije u prvih mjesec dana

Samsung je sredinom prošlog mjeseca održao prvi Galaxy Unpacked za ovu godinu, a na njemu je predstavljena Samsung Galaxy S24 serija. Već smo izvještavali o prednarudžbama ove serije, a sada nam Samsung donosi izvještaj o prodaji u prvih mjesec dana u Koreji.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung je otkrio da je prodaja Galaxy S24 serije dosegla broj od milion primjeraka za samo 28 dana od dana predstavljanja u Južnoj Koreji. Tako je ova serija nadmašila Galaxy S8 seriju, kada je u pitanju broj dana koji su bili potrebni za 1 milion prodatih primjeraka.

Ipak, Galaxy Note 10 i dalje je ostao najprodavaniji Samsungov flagship telefon, a on je predstavljen 2019. godine.

Kada je riječ o detaljima prodaje, najprodavaniji je očekivano bio Samsung Galaxy S24 Ultra koji je činio 55% ukupne prodaje.

Iako Samsung nije objavio detalje o prodaji u drugim zemljama, leaker Ice Universe prenosi da će Galaxy S24 serija vjerovatno preći granicu od 10 miliona u roku od mjesec dana od predstavljanja u čitavom svijetu.

Podsjećamo da je Samsung Indija ranije objavio da je Galaxy S24 serija oborila rekord prednarudžbi i to tako što je kompanija zabilježila više od 250.000 prednarudžbi za svega 3 dana. Usporedbe radi, Galaxy S23 serija je prošle godine zabilježila istu brojku za 3 sedmice.

Pored Samsunga Indija, oglasili su se i iz Samsunga Holandija. Naime, oni su potvrdili da su zabilježili dvostruko veći broj prednarudžbi Galaxy S24 serije u odnosu na Galaxy S23 seriju. Navodno je Galaxy S24 serija oborila rekord po broju prednarudžbi u ovoj zemlji, a iz Samsunga zasluge duguju, prije svega, AI funkcijama.

VIA

Objava Samsung objavio izvještaj o prodaji Galaxy S24 serije u prvih mjesec dana prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -