Vijesti

Brod pun električnih automobila iz Kine stigao u Njemačku

BERLIN – Prvi teretni brod kineskog proizvođača automobila BYD iskrcao je juče prvih 3.000 električnih vozila te firme u njemačkoj luci Bremerhafen, čime je počela ofanziva te kompanije za osvajanje evropskog tržišta – prenijela je agencija AFP.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Agencije

Ti električni automobili biće isporučeni u nekoliko evropskih zemalja. Najjefitniji modeli iz prve ture bi trebalo da koštaju svega 9.300 eura.

U Evropi se očekuje prosječna cijena od nešto iznad 10.000 eura i zavisi od tržišne politike uvoznika u pojedinačnim zemljama. Konkurenti cijenu tih modela smatraju nedopsutivo niskom jer BYD ima obimne državne subvencije u Kini.

BYD – kineski gigant za proizvodnju električnih automobila po prodaji u svijetu je u poslednjem kvartalu 2023. godine pretekao američkog Teslu.

BYD je naručio ukupno osam brodova za transport automobila iz Kine, posebno u Evropu, navodi njemačka štampa. BYD (što je skraćenica engleskog “Izgradi svoje snove”) je vodeći svjetski proizvođač električnih automobila.

Ta grupa je 2022. godine prestala da proizvodi automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem da bi se usredsredila na na hibridne i električne modele.

Bankar.me

Objava Brod pun električnih automobila iz Kine stigao u Njemačku prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -