Tehnologija

Samsung službeno predstavio One UI 5.0 – Ovo su najveće novine!

Iako smo prije nekog vremena saznali šta će novo donijeti One UI 5.0 južnokorejska kompanija jučer je službeno podijelila neke detalje o svojoj najnovijoj verziji korisničkog interfejsa.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Na godišnjoj Samsung Developer konferenciji, kompanija je potvrdila da će One UI 5.0 stići do kraja ovog mjeseca na Galaxy S22 seriju. Nakon toga, uslijedit će nadogradnja na sklopive Samsung Galaxy Z Flip 4 i Samsung Galaxy Z Fold 4 telefone.

Pored gore navedenih informacija, Samsung je otkrio ponešto o One UI 5.0, odnosno značajkama i funkcijama s kojima će se pohvaliti.

Prije svega, One UI 5.0 donijet će redizajnirani korisnički interfejs. On će omogućiti korisnicima da prilagode pozadinu, izgled sata, paletu boja itd, a jedna od zgodnih opcija je i video pozadina, koja omogućava da postavite kratki video na zaključani ekran. Iako Samsung već godinama unazad posjeduje prilagodljivi zaključani ekran, čini se da je najnoviji inspiraciju uzeo u Appleovom iOS-u 16 i njegovom izgledu zaključanog ekrana. No, procijenite sami.

Nadalje, na One UI 5.0 stižu i novi pametni prijedlozi za widgete i aplikacije. Zapravo, sada će Vam telefon sam ponuditi određene prijedloge na temelju vašeg korištenja.

Rutine na One UI 5.0 sadrže nove opcije prepoznavanja, a i Režimi dobivaju novu funkciju koja Vam omogućava prilagođena podešavanja i funkcije aplikacije za različite dijelova dana.

Bixby Text Call omogućava korisnicima da primaju pozive putem tekstualnih poruka u onim trenucima kada Vam se ne da razgovarati. Kada odgovorite na poziv pomoću ove funkcije, osoba s druge strane linije će biti obaviještena i tada možete otkucati šta želite da Bixby kaže, a istovremeno Vam se prikazuje tekst onoga što osoba govori s druge strane.

Samsung Gallery sada omogućava da izdvojite tekst iz fotografija.

Tu je i novi meni povezanih uređaja i centar za privatnost s nadzornim pločama za sigurnost i privatnost. Također, dodano je i novo obavještenje koje korisnike upozorava kada pokušaju podijeliti fotografije s osjetljivim informacijama poput pasoša ili bankovne kartice.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung službeno predstavio One UI 5.0 – Ovo su najveće novine! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -