Tehnologija

Samsungova cool aplikacija stiže i na neke starije Galaxy telefone

Samsung je krajem prošle godine svim ljubiteljima fotografije koji koriste neki od Samsungovih uređaja visoke klase, donio aplikaciju Expert RAW, koja nudi još više mogućnosti fotografisanja i još bolje fotografije. Kompanija je do sada već nadograđivala ovu aplikaciju, donoseći joj još neke bolje karakteristike, a sada je stigla i neke starije uređaje visoke klase iz ove kompanije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Expert RAW je aplikacija koja nudi razne funkcije i mogućnosti kako bi korisnik došao do još boljih fotografija. Tako su tu mogućnosti kao što su postavke LED blica, širi dinamički raspon, histogram, mogućnost spremanja fotografija u JPEG i DNG RAW formatima, ručno mijenjanje ISO-a, vrijednosti ekspozicije, tačke fokusa i balansa bijele boje itd.

Sada je Samsung odlučio ovu aplikaciju proširiti i na neke svoje starije telefone iz visoke klase. Tako sada podršku za ovu aplikaciju dobivaju Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra, kao i sklopivi Samsung Galaxy Z Fold 2.

Ako posjedujete neki od ova tri pametna telefona, aplikaciju Expert RAW sada možete preuzeti u Galaxy Store-u.

Ipak, Samsung napominje da se kvalitet i vrijeme obrade fotografije mogu razlikovati, jer se radi o starijim uređajima koji se ne mogu nositi s procesorskom snagom novih modela visoke klase ove kompanije.

Iz južnokorejske kompanije su naveli da će u budućnosti nastaviti razvijati nove funkcije za ovu aplikaciju, ali trebate imati na umu da one neće biti dostupne na uređajima srednje klase, a to je Samsung jednom prilikom i službeno naveo. Naime, iz južnokorejske kompanije su upitani hoće li aplikaciju učiniti dostupnim za neke uređaje srednje klase, na što su odgovorili da će aplikacija raditi samo na telefonima s vrhunskim procesorima i senzorima kamere.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsungova cool aplikacija stiže i na neke starije Galaxy telefone prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -