Tehnologija

Stigla nova verzija mega popularne narukvice – Ovo je Xiaomi Smart Band 8 Pro

Xiaomi je jučer, pored Xiaomi Mix Fold 3 i Redmi K60 Ultra telefona, predstavio i Xiaomi Smart Band 8 Pro. Ovaj uređaj zapravo se pozicionirao između pametne narukvice i pametnog sata, a stiže kao poboljšana verzija Xiaomi Smart Banda 8.

Tako Xiaomi Smart Band 8 Pro posjeduje pravougaoni ekran, bez fizičkih tipki, a remen je zamjenjiv. AMOLED ekran je veličine 1,74” i ima rezoluciju 336 x 480 piksela. Stopa osvježavanja ekrana je 60 Hz, a maksimalna svjetlina 600 nita. Narukvica posjeduje i prilagodljive widgete za lakši pristup početnom ekranu, a tu je i funkcija portretnog sata.

Što se tiče funkcija za zdravlje, Xiaomi Smart Band 8 Pro opremljen je senzorom koji mjeri otkucaje srca, SpO2 senzorom, senzorom za praćenje spavanje, a tu je i funkcija praćenja zdravlja žena. Pored toga, ova narukvica prati i nivo strasa, a nudi i trening disanja.

Xiaomi Smart Band 8 Pro opremljen je podrškom za više od 150 sportskih načina rada, zajedno sa pametnim načinom trčanja i časovima trčanja.

Narukvica ima ugrađen GNSS čip koji podržava pet satelitskih sistema. Tu je i glasovni asistent preko kojeg korisni mogu kontrolisati druge Xiaomi pametne uređaje. Osim toga, narukvica posjeduje i druge zgodne funkcije kao što su kontrola kamere i muzike, svjetiljka, obavještenja itd.

Za autonomiju uređaja zadužena je baterija kapaciteta 297 mAh, a iz kompanije navode da će ona ponuditi do 14 dana autonomije.

Cijena Xiaomi Smart Band 8 Pro je 399 CNY, što je oko 55 dolara, dok kožna verzija košta 449 CNY, što je oko 60 dolara.

IZVOR/SOURCE

Objava Stigla nova verzija mega popularne narukvice – Ovo je Xiaomi Smart Band 8 Pro prenijeta sa portala Bajtbox.