Tehnologija

Xiaomi Band 7 NFC konačno stigao globalno

Xiaomi je u petom mjesecu prošle godine u Kini predstavio Xiaomi Band 7 NFC. Gotovo godinu dana nakon kineskog predstavljanja, ova pametna narukvica konačno stiže i globalno.

U šestom mjesecu globalno je stigao obični Xiaomi Band 7 (bez NFC podrške). Sada napokon stiže i ova poboljšana verzija. No, zapravo su tu samo dvije nove funkcije, a to su podrška za beskontaktna plaćanja (kompatibilna sa Mastercard i Visa) i podrška za glasovnog asistenta Amazon Alexa.

Budući da je obična verzija globalno predstavljena sa cijenom od 59,99 EUR, NFC varijanta ne bi trebala biti jeftinija od ove.

Ostatak specifikacija je identičan kao kod običnog modela. Tako Xiaomi Band 7 NFC ima 180 mAh bateriju koja se puni preko magnetnog punjača, baš kao što je to bio slučaj i sa prethodnicima. Iz Xiaomija navode da će narukvica pružiti do 14 dana autonomije s normalnim korištenjem. Narukvica posjeduje i 5ATM certifikat za vodootpornost, što znači da može pratiti i plivanje.

Narukvica je opremljena AMOLED ekranom dijagonale 1,62”, rezolucije 490 x 192 piksela. Ekran stiže sa AOD (Always On Display) podrškom, koji nije dostupan na njegovom prethodniku. Gustoća piksela ekrana je 326 PPI, a maksimalna svjetlina ekrana 500 niti. Sedma generacija popularne narukvice posjeduje preko 100 watchfaceova i preko 110 sportskih načina s automatskim prepoznavanjem.

Narukvica posjeduje i SpO2 senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi i on će korisnika obavijestiti ako on padne ispod 90%. Pored njega, sa zdravstvene strane, Xiaomi Band 7 posjeduje i senzor otkucaja srca, praćenje spavanja i stresa, kao i menstrualnog ciklusa kod žena.

IZVOR/SOURCE

Objava Xiaomi Band 7 NFC konačno stigao globalno prenijeta sa portala Bajtbox.