Tehnologija

Najbolji jeftini tablet (VIDEO) – Nokia T20 Recenzija

Tržište povoljnih tableta se na našim prostorima svodi na Samsung, nekoliko manjih kineskih brendova i od sada i na Nokiju. Nokia T20 se već od samog predstavljanja činio kao solidan tablet za cijenu (200-250 Eur, ovisno o varijanti), a nakon što smo ga izmučili na testu, priredio nam je 4 velika iznenađenja. Ovo je naša Nokia T20 video recenzija, a ako si tražite dobar i povoljan tablet, odgovorit ćemo na sva vaša moguća pitanja.

Nokia T20 – Specifikacije

Dimenzije: 247.6 x 157.5 x 7.8 mm
Težina: 465 g
Materijali: Staklo (prednja strana), Aluminij + Plastika (stražnja strana i okviri)
Ekran: 10.4“ IPS LCD (1200 x 2000)
Procesor: Unisoc T610 (Octa-core 2×1.8 GHz Cortex-A75 + 6×1.8 GHz Cortex-A55)
RAM: 3/4GB
Memorija: 32/64GB + MicroSD
Kamere: 8MP (AF, LED blic) + 5MP (selfie)
Zvuk: 3.5mm + Stereo zvučnici

Nokia T20 će prvo mnoge iznenaditi svojim dizajnom, a to ne uključuje samo njen fizički izgled. Iako je to nevjerojatno teško opisati, Nokia T20 jednostavno ima nevjerojatno čvrstu izradu i kombinacijom materijala, dimenzija i ergonomije ostavlja jako siguran osjećaj u ruci. Na okvire oko ekrana na tabletima se definitivno ne žalim jer su potrebni za ovakve uređaje zbog lakšeg držanja.

Zakrivljeni kutovi ekrana i samog kućišta dodatno olakšavaju držanje u ruci te omjer stranica ekrana od 5:3 savršeno pristaje kako vertikalnom, tako i horizontalnom sadržaju.

Nokia T20 je odlična za čitanje

Kad sam se već dotakao ekrana, Nokia T20 ima 10.4“ IPS LCD ekran koji je solidno vidljiv i na suncu pa će poslužiti da pročitate kakvu knjigu ili vijesti čak i van svojeg doma. Uz to ima odličan kontrast, dovoljno veliku rezoluciju da ništa na njemu nije zamućeno, a inače mu je stopa osvježavanja 60Hz. Teško bi iskreno bilo i očekivati 90 ili 120Hz na tabletu s ovako kvalitetnim ekranom i svim drugim što je Nokia dobro odradila.

Iznenađujuće dobar hardver na tabletu Nokia T20

Ono što su vrhunski odradili je zasigurno izbor unutarnjih komponenti jer iako na papiru Unisoc T610 i 4GB RAM-a ne zvuče impresivno, kombinacijom laganog softvera i solidnog hardvera Nokia T20 jednostavno oduševljava. Tvornički Android 11 je tu s dvije obećane nadogradnje (na Android 12 i 13), a na Nokia T20 tabletu ćete se lako zaigrati većine popularnih igara, brzo multitaskati, ni na što nećete dugo čekati, a zagrijavanje je doslovno nepostojeće.

Nokia T20 ima i verziju sa SIM karticom

U pogledu povezivosti, naš testni model je imao i hibridnu ladicu u koju uz MicroSD karticu za proširenje memorije, u Nokiju T20 možete staviti i SIM karticu pa ga tehnički pretvoriti u telefon. Stereo zvučnici koji se nalaze na gornjem i donjem okviru (kada je tablet vertikalno orijentiran) su dovoljno glasni i dobro pokrivaju i niže i više frekvencije pa upotpunjuju iskustvo gledanja YouTube videa.

Nokia T20 – Tableti su stvoreni za multitasking

Nažalost, Nokia T20 ima jedan propust koji će odbiti određenu vrstu publike. Zbog nedostatka Widewine L1 certifikata, Netflix, Hulu i HBOGo na njemu možete gledati samo u SD rezoluciji što je zaista šteta. Doslovno da je Nokia u T20 uspjela ugurati i taj potrebni certifikat, ne bi mu mogao pronaći zamjerke za cijenu.

Kako trenutno stvari stoje, Nokia T20 je za cijenu od 200 do 250 Eura najbolji povoljni tablet na tržištu te su odličnim softverom, mudro probranim hardverom i vrhunskom kvalitetom izrade nadigrali cijelu konkurenciju. Ako si tražite dobar i povoljan tablet, a Netflix vam nije potreban, Nokia T20 je kralj omjera uloženo-dobiveno.

Objava Najbolji jeftini tablet (VIDEO) – Nokia T20 Recenzija prenijeta sa portala Bajtbox.