Tehnologija

OnePlus sprema svoj najjači telefon ikada

OnePlus je do ove godine, početkom nekoliko prethodnih godina predstavljao OnePlus flagship serije i stizala su, uglavnom, dva modela. Ipak, ove godine ova kompanija to nije uradila, nego je predstavila samo jedan model i to OnePlus 10 Pro, a obični OnePlus 10 nije predstavljen. Prije par dana prenijeli smo informacije da se OnePlus sprema da uskoro predstavi još dva modela iz ove serije, OnePlus 10R i OnePlus 10, a jučer je stigao jedan itekako zanimljiv izvještaj glede još jednog telefona iz ove serije. Sprema li OnePlus svoj najjači telefon ikada?

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

OnePlus bi u trećem mjesecu ove godine trebao predstaviti OnePlus 10, a novinar Yogesh Brari prenosi informaciju da bi do kraja ove godine OnePlus trebao predstaviti i prvi Ultra model iz OnePlusa – OnePlus 10 Ultra. On prenosi i to da je telefon u fazi inženjerskog testiranja.

Kada je riječ o specifikacijama, kako mu i naziv sugeriše, ovo bi trebao biti najjači OnePlusov telefon do sada. Prenosi se da će on dosta specifikacija podijeliti sa Oppo Find X5 Pro Plus telefonom, ali ni o njemu ne znamo mnogo detalja.

OnePlus 10 Pro

Prije ovog telefona, OnePlus bi u trećem mjesecu ove godine globalno trebao predstaviti OnePlus 10 i OnePlus 10 Pro, a do kraja drugog kvartala ove godine stići će i OnePlus 10R, ali što se tiče ovog potonjeg, nema naznaka o tome da će on stići na globalno tržište. Kada govorimo o razlikama između ova tri telefona, OnePlus 10R trebao bi biti najjeftiniji model iz OnePlus 10 serije, a glavna razlika između njih bit će čip. Navodno će OnePlus 10R biti pogonjen MediaTek-ovim Dimensity 9000 čip.

Inače, u OnePlusu su prije više od godinu dana izvršene promjene u vrhu kompanije, a rezultat toga je potpuno nova politika predstavljanja telefona, te OnePlus sada ima i Nord seriju srednje klase, kao i Nord N seriju niže srednje klase, a sljedeća promjena bit će i Ultra model.

Objava OnePlus sprema svoj najjači telefon ikada prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -