Tehnologija

Ovo je Samsungova višestruko savitljiva budućnost

Samsung nedvojbeno prednjači na preklopnim telefonima, iako je prvi Galaxy Fold imao težak početak, prošlogodišnji Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 bili su impresivni uređaji koji su ispunili obećanje koliko može biti praktičan uređaj sa sklopivim ekranom.

Ali tvrtka ne staje s tim faktorima oblika; na CES-u 2022, pokazao je hrpu prototipova sklopivih uređaja koji bi mogli nagovijestiti sklopive koji dolaze.

Uzmite Flex S, višestruko sklopivi uređaj koji se može rastegnuti sve do trostruko širokog zaslona. Ili Flex G, uređaj džepne veličine koji se preklapa prema unutra kako bi zaštitio zaslon. Postoji čak uređaj s desnom tračnicom koja izmiče kako bi dodala malo prostora na zaslonu. A Samsung je čak pokazao i 17-inčni sklopivi laptop. Laptop koji nema fizičke tipkovnice.

Cijela površina je zapravo display, takav dizajn iako futuristički, upitno je kakva bi bila funkcionalnost. Tj koliko teško bi se bilo priviknuti na virtualnu tipkovnicu i rad na istoj. Trajnost je također upitna jer za razliku od mobitela, laptop je radna mašina i većina ljudi ga koristi minimalno 8 sati dnevno, što bi za plastični ekran moglo predstavljati problem. Pogotovo ono nasilno udaranje tipke „Enter“ nakon uspješno obavljenog zadatka (znam da nisam jedini koji to radi).

Flex S i Flex G su također zanimljivi uređaji, no oni su samo blago izmijenjene verzije onoga što Samsung već nudi, tj. još jedan ekran i još jedan preklop. Ti uređaji zaista daju više prostora za rad, no ako mene pitate,  pored već postojećeg Galaxy Z Fold  3 i Z Flip 3 ti su uređaji nepotrebni.

Kakvo je Vaše mišljenje o ovome, vidite li se u savitljivoj budućnosti ili ostajete pri tradicionalnom dizajnu?

Pišite nam u komentarima.

Objava Ovo je Samsungova višestruko savitljiva budućnost prenijeta sa portala Bajtbox.