Tehnologija

PRVI PRAVI ULTRA TELEFON! (VIDEO)

U zadnje dvije godine, proizvođači telefona se na sve načine trude ukrasiti imena svojih najsnažnijih flagship telefona da nas uvjere da je upravo taj telefon najbolji. Pro, Max, Ultra i Plus su samo neki od naziva koje proizvođači koriste, a prije to definitivno nije ni bilo potrebno. U današnjem videu, upoznat ćemo vas s prvim pravim Ultra telefonom koji je bio toliko dobar da se nije ni morao kititi s raznim atributima, a riječ je naravno o modelu Nokia N95.

Nokia N95 je svjetlo dana ugledala par mjeseci prije prvog iPhonea u 2007-oj godini te iako nije donio revoluciju kao spomenuti Appleov proizvod, u mnogočemu je bio najbolji od najboljih telefona. Štoviše, čak ni iPhone nije imao mnogo toga što je Nokia N95 nudila.

Tu bi ubrojili video snimanje, dvije kamere, velik broj tada već popularnih Symbian aplikacija, daleko robusniji i detaljniji (a igrom slučaja i slobodniji) sustav. Naravno, kao i danas, nije ni tada sve bilo u hardveru, ali na Nokiji N95 doslovno niste tada mogli pronaći nešto što taj telefon nije imao.

Da stvar bude zanimljivija, Nokia N95 je bio i najprodavaniji telefon u flagship segmentu naspram silne konkurencije među kojom se ističe i prvi iPhone i LG Prada o kojem smo već snimili jednu epizodu Retroboxa.

Naravno, upravo se nakon Nokije N95 finski gigant počeo gubiti i držati stare slave kojoj je uvelike dugovao i ovom monolitnom čudu. Šteta je to velika jer Nokiji poslije ovog modela poslovanje i nije išlo baš najbolje, a par velikih grešaka poslije njega ih je osudio na to da sada moraju vraćati povjerenje svojih nekadašnjih korisnika (a bilo ih je itekako mnogo).

Ovo je ujedno i posljednja epizoda našeg Retrobox serijala te ćemo vas u kratkom, ali informativnom videu pokušati vratiti u neka jednostavnija i ljepša vremena. Drago nam je da smo kroz 24 videa prikazali nekadašnje velike brendove, stare igraće konzole, legendarne telefone i podsjetili sve naše gledatelje/čitatelje na sve što je prethodilo današnjoj, možda pomalo i neinspirativnoj tech industriji.

Od sviju nas iz Bajtbox redakcije, svim našim čitateljima i gledateljima želimo sretnu i uspješnu 2022-u godinu uz svu vedrinu, blagoslov i tonu novih komada tehnologije koju ćemo za Vas snimati.

Objava PRVI PRAVI ULTRA TELEFON! (VIDEO) prenijeta sa portal Bajtbox.