Tehnologija

Samsung Galaxy S10 Lite – Stigao Android 12 i One UI 4.0

Prošle je sedmice Samsung nadogradio tri telefona iz Galaxy S10 serije koji su predstavljeni početkom 2019. godine. To su Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S10 i Samsung Galaxy S10 Plus. 2020-te godine, Samsung je predstavio i četvrtog člana ove serije, a to je Samsung Galaxy S10 Lite. Ovaj telefon nije dobio Android 12 kada i naprijed pomenuta tri, no sada ga dobija. Android 12 stigao je na Samsung Galaxy S10 Lite.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy S10 Lite predstavljen je početkom 2020. godine sa Androidom 10. Telefon je već dobio jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 11, a sada dobija i drugu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 12. Trenutno je nadogradnja dostupna za globalnu verziju telefona s brojem modela SM-G770G i ograničena je na Španiju. Ipak, očekivati je da ona vrlo brzo krene i u ostale države.

Android 12 i One UI 4.0 nadogradnja za Samsung Galaxy S10 Lite dolazi s brojem firmvera G770FXS6FULA, a uključuje i sigurnosnu zakrpu za posljednji mjesec 2021. godine.

Kada je riječ o novinama, Samsung je na One UI 4.0 ažurirao i poboljšao neke svoje zadane aplikacije, kao što su Samsung Internet, Samsung tastatura, Samsung Health itd, a poboljšane su i značajke pristupačnosti, dok sa strane Google-a, tu imamo blagi redizajn korisničkog sučelja, Material You značajka itd.

Dakle, ako posjedujete Samsung Galaxy S10 Lite, možete provjeriti je li nadogradnja već dostupna, tako što ćete otvoriti Postavke -> Ažuriranje softvera -> Preuzmi i instaliraj. Iako nadogradnja bude dostupna, mi vam preporučujemo da se strpite par dana i sačekate povratne informacije, u slučaju da nadogradnja stigne s nekim bugovima.

Objava Samsung Galaxy S10 Lite – Stigao Android 12 i One UI 4.0 prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -