Tehnologija

Šef dizajna napustio Apple

KUPERTINO – Nastavlja se egzodus dizajnera kompanije Apple, a najnovijja osoba koja je napustila kompanijju je Tang Tan, koji bio na poziciji šefa dizajna proizvoda.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

 

Tan napušta Apple kako bi se pridružio kompaniji LoveFrom, koju je osnovao Džoni Ajv – bivši glavni dizajner kompanije Apple.

U novoj firmi, Tang Tan će raditi na novom hardveru za vJeštačku inteligenciju, koji je podržan od strane kompanije OpenAI Sema Altmana, a njen cilje je kreiranje uređaja koji primenjuju najnovije tehnologije “dubokog učenja” (deep learning).

Tan je bio zadužen za dizajn glavnih Apple proizvoda, uključujući iPhone, Apple Watch i AirPods, tako da njegov odlazak ostavlja veliku prazninu u kompaniji.

Kao dio kompanije LoveFrom, Tan će biti vođa dizajna hardvera za novi AI projekat, dok će Sem Altman obezbijeđivati softversku podršku. Svi proizvodi su trenutno u ranim koncept fazama, a fokus je na uređajima za kuću.

Već je od ranije bilo poznato da Tan napušta Apple, a zanimljivo je da je kompaniju od 2019. godine napustilo oko 14 članova bivšeg tima Džonija Ajva. Ajv je za Apple radio kao konsultant do 2022. godine, a njegovoj firmi LoveFrom se pridružilo više od 20 bivših radnika Apple-a.B92

Objava Šef dizajna napustio Apple prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -