Tehnologija

Uskoro stiže POCO M4 – Ovo su ključne specifikacije telefona!

Krajem prošle godine brend POCO predstavio je POCO M3. Iako se očekivalo da će njegov nasljednik stići u jedanaestom ili dvanaestom mjesecu prošle godine, to se nije desilo, nego je POCO iz nekih razloga, vjerovatno zbog nedostatka čipova, odlučio odgoditi predstavljanje POCO M4 telefona. Danas stiže izvještaj u kojem se navodi da bi POCO uskoro mogao predstaviti ovaj telefon, a poznati leaker Mukul Sharma podijelio je neke specifikacije uređaja.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Sharma je podijelio informacije da će POCO M4 biti predstavljen u drugom mjesecu 2022. godine na globalnom nivou, a otkrio je i neke specifikacije telefona. Prije svega, on navodi da će glavne značajke telefona biti glavna kamera sa senzorom od 64 MP i ekran sa stopom osvježavanja od 90 Hz. Radit će se o IPS LCD ekranu.

Pored glavnog senzor kamere od 64 MP, POCO M4 navodno će imati i ultraširoki senzor od 8 MP, makro senzor od 2 MP i senzor za dubinu od 2 MP. Telefon će biti isporučen sa Androidom 11 i MIUI 12.5, iako je tu Android 12 već neko vrijeme.

POCO M3

Kada je riječ o čipu koji će pokretati ovaj telefon, poznato je da će to biti čip MediaTeka, te da će imati 5G podršku, no nije poznato o kojem će se konkretno čipu raditi.

Nažalost, nikakve više informacije o POCO M4 telefonu nisu poznate, no očekivati je da u narednim danima i sedmicama imamo mnogo više informacija o njemu, s obzirom na to da se očekuje njegovo skorije predstavljanje.

Inače, POCO je u jedanaestom mjesecu ove godine već predstavio jednog člana POCO M4 porodice, a to je POCO M4 Pro.

Objava Uskoro stiže POCO M4 – Ovo su ključne specifikacije telefona! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -