Tehnologija

Xiaomi 12 serija uskoro i globalno

Xiaomi je svoju Xiaomi 12 seriju predstavio prije svega nekoliko dana. No, dok je tvrtka predstavila tri modela u svojoj novoj vodećoj liniji, nije ponudila nikakve detalje vezane za dostupnost novih uređaja.

Sada, novo izvješće tvrtke MySmartPrice nudi nam mogući vremenski okvir lansiranja za Xiaomi 12, 12 Pro i 12X . Prema izvješću, poznati tipster Mukul Sharma otkrio je da kineski tehnološki div možda planira globalno lansirati svoje premium mobitele do kraja veljače ili početka ožujka 2022. Nadalje je dodao da će Xiaomi 12 serija vjerojatno biti objavljena u Indiji u isto vrijeme ili ubrzo nakon globalnog lansiranja.

Nažalost, finiji detalji poput točnog datuma lansiranja izvan Kine još uvijek su nepoznati. Govoreći o vodećem pametnom telefonu, osnovna i 12X varijanta imaju 6,28 inčni Full HD+ AMOLED zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz.

S druge strane, Pro verzija dolazi s većim 6,73 inčnim 2K AMOLED panelom s brzinom osvježavanja od 120 Hz. Ispod haube, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC pokreće osnovnu i Pro verziju, dok 12X sadrži Snapdragon 870 SoC.

Xiaomi 12 Pro ima bateriju od 4.600 mAh koja podržava brzo punjenje od 120 W, dok 12 i 12X imaju bateriju od 4.500 mAh koja podržava brzo punjenje od 67 W. Također se priča da tvrtka radi i na Ultra verziji koja će navodno debitirati negdje u veljači.

Dakle, globalno izdanje za preostala tri modela moglo bi biti objavljeno tijekom njegovog predstavljanja, no to je samo nagađanje, pa ne shvaćajte kao nešto 100% sigurno.

Kakvo je Vaše mišljenje o Xiaomi 12 seriji?

Pišite nam u komentarima.

Objava Xiaomi 12 serija uskoro i globalno prenijeta sa portala Bajtbox.