Vijesti

1,5 MILION ZA PODSTICAJE Petričević: „Cilj – povećanje konkurentnosti privrede“

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević pozvao je privrednike iz Republike Srpske da apliciraju na javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća, za šta je Ministarstvo ove godine izdvojilo 1,5 milion KM.

– Sve je to s ciljem podrške našoj privredi kako bi naši privrednici bili još konkurentniji i produktivniji u procesima proizvodnje i kako bi odgovorili na brojne zahtjeve na domaćem i evropskom tržištu – izjavio je Petričević novinarima u Istočnom Novom Sarajevu.

Petričević je istakao da je cilj Ministarstva da se upozna sa privrednom aktivnosti u svim lokalnim zajednicama, kao i da privrednicima pruži svu neophodnu pomoć.

On je rekao da je sa načelnikom opštine Istočnom Novom Sarajevo Јovanom Katićem razgovarao o programima koje Ministarstvo sprovodi, kako u ovoj tako i u prethodnim godinama.

– Cilj nam je da kroz podršku koju sprovodimo kontinuirano treću godinu, prije svega u nabavci savremene opreme u prerađivačkoj industriji, upoznamo naše privrednike sa onim što radimo – rekao je Petričević.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Јovan Katić novinarima je rekao da je Ministarstvo privrede i preduzetništva u proteklih nekoliko godina aktivno pomagalo privredne subjekte na području ove lokalne zajednice.

On je dodao da je građevinarstvo najrazvijeniji sektor privrede u Istočnom Novom Sarajevu, te da ova oblast ima potencijal da se i dalje razvija.

– Mi smo lokalna zajednica sa najvećim brojem otvorenih preduzetničkih radnji po glavi stanovnika i svake godine bilježimo povećanje broja zanatskih radnji koje mogu aplicirati na ove projekte koje Ministarstvo raspisuje – istakao je Katić.

Božo Bobić, direktor kompanije „Bobograf“, koja se bavi digitalnim komunikacijama i trenutno zapošljava 44 radnika, izrazio je nadu da će uz pomoć Ministarstva privrede i preduzetništva dobiti opremu neophodnu za izlazak na inostrano tržište, čime bi se otvorila nova radna mjesta u ovoj firmi.

Petričević se prilikom današnje posjete Istočnom Novom Sarajevu sastao sa Katićem, te obišao proizvodne pogone fabrika „Bobograf“ i „Te faktori“.

BONUS VIDEO:

Objava 1,5 MILION ZA PODSTICAJE Petričević: „Cilj – povećanje konkurentnosti privrede“ prenesena sa portala Aloonline.ba.