Vijesti

21. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ REVICONA: OVO SU TEME DRUGOG DANA

[ad_1]

Prvi put od početka pandemije konsultantska kuća “Revicon” na jednom mjestu uspjela je okupiti nekoliko stotina učesnika kako bi se razgovaralo o promjenama u ekomoniji, poslovnom izvještavanju, stanju i utjecaju na finansijsku snagu privrede BiH, ali i o globalnim trendovima i otporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučerašnja sesija imeđu ostalog bila je odlična prilika da se razgovara o održivosti ekonomije i privrede, novih standarda, te zelene tranzicije, što su učesnici simpozija ocijenili odličnom podlogom za današnji panel koji između ostalog u fokusu ima računovodstvo i reviziju.

Hayat
  • Promjene su neophodne, a s tim u vezi moraju se mijenjati i stvari u računovodstvu i reviziji. Kada je pandemija počela, odnosno nakon nekoliko mjeseci morali smo se snalaziti jer je pred nama bilo mnogo izazova. Onda smo polako počeli da radimo isti posao na drigačiji način, a sada dolaze vremena kada ćemo raditi drugačiji posao na drugačiji način. Sama digitalizacija procesa bila je izazov na radnim mjestima, pogotovo u našoj oblasti. Olakšala nam je, ali i otežala. Sada dolazi nova priča, a to podrazumijeva da se mijenja logika finansijskog izvještavanja – rekla je jedna od učesnica panela Jelena Misita.
Hayat

Nakon izlaganja panelista, diskusija je nastavljena kroz pitanja učesnika simpozija. Po prvi put cijeli proces u potpunsti je digitaliziran. Na taj način, sama diskusija je otvorenija, i produktivnija, s obzirom da svaki od učesnika, u bilo kojem trenutku može postaviti pitanje putem svog mobilnog uređaja.

Hayat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon današnjeg panela, i kraće pauze, simpozij će biti nastavljen 5. Akademijom internih revizora Federacije Bosne i Hercegovine. Treći, ujedno i posljednji dan simpozija počinje sutra od 10 sati. Porezi i pravo, tema je o kojoj će se govoriti.

Hayat
Hayat
Hayat
Hayat

(Haris Silajdžić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba