Vijesti

Banka Srpske prodaje stan Vladimira Usorca

BANJALUKA – Banka Srpske u stečaju ponudiće 9. februara na prodaju stan i zemlju predsjednika Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara RS Vladimira Usorca u Prnjavoru kako bi naplatila dio duga od 371.800 KM, saznaje CAPITAL.

Foto: Capital

Odbor povjerilaca Banke Srpske ječe se upoznao sa informacijom o izvršnom postupku koji banka vodi protiv Usorca s ciljem naplate duga.

CAPITAL je prošle sedmice objavio da je Banka Srpske pokušala da zaplijeni pokretnu imovinu na farmi Vladimira Usorca, ali da u tome nisu uspjeli jer su članovi njegove porodice pozitivni na virus korona.

Stečajni upravnik banke Goran Radivojac napisao je u informaciji, koju je danas razmatrao Odbor povjerilaca, da Usorac opstruiše izvršni postupak i pod raznim izgovorima ne dopušta izuzimanje imovine sa farme.

Takođe, ima zamjerke i na rad Područne jedinice Geodetske uprave RS u Prnjavoru.

„Kako Vladimir Usorac nije izmirivao svoje obaveze, banka je pokrenula izvršne postupke pred Osnovnim sudom u Prnjavoru te je zakazana prva prodaja za 9. februar. Banka je podnijela prijedlog za izvršenje na nekretninama površine 88.772 metra kvadratna i stanu u Prnjavoru, što je sud i dozvolio. Nakon donošenja rješenja o izvršenju, utvrđeno je da kje sadržina rješenja u ogromnoj mjeri različita u odnosu na ono na osnovu kojeg je predloženo i dozvoljeno izvršenje. Umjesto ranijih 17 katastarskih čestica u ukupnoj površini od 88.772 metra kvadratna, u ZK ulošku se nalazi samo jedna sa 12.615 kvadrata“, navedeno je u informaciji.

Dodaje se da su nakon toga uslijedile i komplikacije u Područnoj jedinici RUGIP-a u Prnjavoru koja im nije dostavila više puta traženu dokumentaciju.

Usorac je ranije za CAPITAL rekao da ne opstruiše postupak i da su mu već zaplijenjena dva robota kao i da je zakazana prodaja stana i zemlje.

Kazao je i da je nudio banci da plati 150.000 KM duga, ali da je banka tražila i zatezne kamate na šta on nije pristao.

CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

Objava Banka Srpske prodaje stan Vladimira Usorca prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.