Vijesti

BANKROTIRAO VLASNIK TRGOVAČKOG LANCA KOJI SE USKORO OTVARA U BIH Otkriveno šta će biti s poslovanjem

Dioničari „Steinhoff Internationala“, vlasnici ukupno 72 posto dionica lanca „Pepco“ u srijedu su na glavnoj skupštini donijelu odluku o likvidaciji kompanije. Razlog za takvu odluku je proglašeni bankrot vlasnika.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Računovodstveni skandal

Ogroman računovodstveni skandal započeo je prije više pet godina, ali čini se da sve bliži kraju. Kao jedini izlaz iz gorućeg problema vidjeli su u zatvaranju firme.

„Steinhoff International“ upao je u probleme još 2017. godine kada je računovodstvena revizija otkrila niz nepravilnosti. Zbog toga je šef kompanije Markus Joste (Jooste) bio primoran odstupiti sa svoje funkcije. Tada su započele istrage u nekoliko zemalja, a otkrivene su brojna ponavljanja računovodstvenih prevara, prenosi Dnevnik.hr.

Bez problema u poslovanju

Oni su uprkos različitim zavrzlamama uspjeli isplatiti 447 miliona eura vanjskim stranama, a redovno su isplaćivani bonusi menadžerima.

Prema svemu sudeći, „Pepco“ ne bi trebao imati veće probleme u na poslovanje u Češkoj i Poljskoj.

Trgovina jeftine mješovite robe osnovana je 1999. godine. Tamo ima više od 1200 trgovina, dok je u Hrvatskoj 115, prema podacima službene stranice. U Bosni i Hercegovini se očekuje otvaranje prve trgovine u Mostaru.

Objava BANKROTIRAO VLASNIK TRGOVAČKOG LANCA KOJI SE USKORO OTVARA U BIH Otkriveno šta će biti s poslovanjem prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -