Vijesti

BBI BIZNIS MAGAZIN: WIZZ AIR POVEZUJE SARAJEVO I LONDON

[ad_1]

Kompanija ”Goriciana”, iz Doboj Juga, respektabilan je partner kako u Bosni i Hercegovini tako i na međunarodnom tržištu kada je riječ o drumskom transportu robe kamionima.

Ova firma osnovana je u maju 2000. godine, kada je sadašnji direktor Fahir Skulić kupio kamion i pokrenuo posao u inozemstvu. Drumski transport obavljaju u mnogim evropskim državama među kojima su Italija, Slovenija, Hrvatska, Njemačka, Austrija, Srbija, Češka. Kompanija namjerava dodatno unaprijediti kvalitetne transportne usluge, uz nastojanja smanjenja troškova. Kvalitetna radna snaga i zadovoljni radnici su jedan od ključeva uspjeha, pa kompanija dodatno ulaže u njihovu edukaciju u svim sektorima.

Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, objavila je danas da uvodi novu rutu iz Sarajeva do Londona. Letovi će se odvijati dva puta sedmično, svakog utorka i subote. Prvi let s Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Aerodroma Luton London zakazan je za 29. mart 2022. godine.

Povodom dana rudara Senad Džambić je posjetio firmu Ingram d. d. Srebrenik koja je dio Bingo grupacije. S radnicima je razgovarao o trenutnoj situaciji na tržištu, uvjetima rada i projektima za 2022. godinu.

  • Strateški plan kompanije jeste uvođenje novih proizvodnih programa, odnosno novih proizvoda na postojeći proizvodni asortiman, što će pridonijeti povećanju kvaliteta usluga i širenja na nova tržišta. Namjera je također konstantno unapređenje postojećih kapaciteta Ingrama kako bi se stvorili poslovni uvjeti za postizanje veće učinkovitosti, zbog toga je prisutan trend konstantnih ulaganja – istakao je vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić. Direktor društva Zlatko Djedović informisao je javnost o investiciji koja je u toku, a koja se odnosi na automatizovanu fabriku betonskih elemenata. Ova investicija iznosi 4 miliona KM i u sljedećoj godini će biti finalizirana njena realizacija.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba