Vijesti

BIZNIS VIJESTI: BIH U 2021. GODINI POSJETILO 875.838 TURISTA

[ad_1]

U periodu od januara do novembra 2021. godine Bosnu i Hercegovinu posjetilo je 875.838 turista, što je više za 89,9 posto u odnosu na isti period 2020. godine.

Prema podacima, turisti su ostvarili i 2.061.353 noćenja, što je više za 77,5 posto u odnosu na isti period prethodne godine. U ukupnom ostvarenom broju noćenja učešće domaćih turista je 47 posto dok je 53 posto učešće stranih turista.

U novoj godini će na stolovima bh. građana uskoro ponovno biti proizvodi iz Tvornice Lasta. Bit će ovo historijska godina za radnike. Nakon dugogodišnje borbe s lošom privatizacijom, vraćaju se u pogone.

Dašak optimizma u ekonomsko sivilo donio je domaći privrednik Petar Ćorluka, koji je oživio Lastu, onda kada su svi digli ruke od nje. U Lasti se radi punom parom. Nova moderna oprema iz Italije, Njemačke i Švicarske je montirana i već je obavljena testna proizvodnja. Planirano je da Lasta proizvodnju počne u prvim mjesecima ove godine.

Poslovni portal Akta.ba ove je godine obilježio svečano i jubilarno 5000. izdanje newsletter Vijesti. Iza 5000. izdanja stoji mnogo rada, truda i odricanja kako bi naša poslovna zajednica u pravo vrijeme dobila važne informacije putem elektronske pošte. Sredinom godine Eurokapija d. o. o. – Akta.ba dobila je međunarodni certifikat ISO 9001:2015 koji potvrđuje uspješno uspostavljen sistem upravljanja kvalitetom.

 Uvođenjem i primjenom ISO standarda Akta.ba portal još jednom je pokazao svoje opredjeljenje i posvećenost unapređenju poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih saradnika, korisnika, proizvoda i usluga.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba