Vijesti

BIZNIS VIJESTI: OD POČETKA JANUARA ZABILJEŽENO JE 8,5 HILJADA PUTNIKA


Blizu 300.000 putnika koristilo je usluge Međunarodnog aerodroma Tuzla tokom 2021. godine, a trend rasta putnika nastavljen je i u ovoj godini.

Od početka januara zabilježeno je 8,5 hiljada putnika koji su imali priliku koristiti letove na 14 destinacija. Posljednjih dana, aerodrom je imao veliki broj preusmjerenih letova s drugih aerodroma, što je stvorilo velike gužve.

Međutim, s aerodroma poručuju da su spremni opslužiti veći broj putnika.

Direktna strana ulaganja za devet mjeseci prošle godine bila su milijardu i 49 miliona KM, što je povećanje 65 posto u odnosu na isti period 2019. godine.

Podaci su ovo Centralne banke BiH, a iz Agencije za promociju stranih investicija kazali su kako se nadaju da će znatno povećanje biti registrovano i na godišnjem nivou.

 Agencija za promociju stranih investicija računa i na snažniji angažman bh. ekonomske diplomatije na ovom polju.

Više od 20.000 turističkih noćenja ostvareno je u Kantonu Sarajevo za vrijeme novogodišnjih praznika u kojem je, iako nije bilo javnog dočeka na otvorenom, boravio veliki broj turista iz Bosne i Hercegovine i regije, ali i iz više od 70 zemalja svijeta, saopćila je Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Najveći broj turista koji su Novu godinu dočekali u Sarajevu i uživali u zimskim praznicima bili su iz susjedne Hrvatske, potom slijede druge zemlje regije: Srbija, Crna Gora, Slovenija, ali i Ujedinjeni Arapski Emirati, Njemačka, Turska, Austrija, Makedonija, Švedska, Mađarska, Saudijska Arabija itd.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba